Британското правителство е изпратило писмо до новоизбраната председателка на Европейската

...
Британското правителство е изпратило писмо до новоизбраната председателка на Европейската
Коментари Харесай

Лондон уведоми ЕК, че няма да номинира британски еврокомисар преди изборите на 12 декември

Британското държавно управление е изпратило писмо до новоизбраната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което я осведоми, че няма да номинира английски комисар преди изборите в Обединеното кралство на 12 декември, съобщи Франс прес.

Говорителка на Фон дер Лайен сподели през днешния ден за Агенция Франс Прес, че писмото е получено през миналата нощ.

Лондон и Букурещ към момента не са предложили нови еврокомисари

Според юридическо мнение, показано на Фон дер Лайен, отсъствието на английски комисар няма да попречи на новия екип на Европейска комисия да стартира работа.

Британски върховен чиновник през днешния ден удостовери изпращането на писмото. "Писахме до Европейския съюз, с цел да го уведомим, че съгласно мнение за разпоредбите за държание преди изборите Обединеното кралство не би трябвало да предлага претенденти за интернационалните постове през този интервал ".

Новата Еврокомисия под председателството на германката Фон дер Лайен ще се състои от представители на останалите 26 страни членки (без Великобритания). Очаква се тя да встъпи в служба на 1 декември.

Обединеното кралство - 28-ата страна в Европейски Съюз - по проект би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 януари 2020 година и английският министър председател води акция за Брекзит.

Във вторник Брюксел още веднъж изиска от Лондон да номинира английски претендент за комисар в екипа на Фон дер Лайен.

Урсула фон дер Лайен: Лондон би трябвало бързо да предложи собствен еврокомисар

Първоначално новата Комисия трябваше да встъпи в служба на 1 ноември, само че се стигна до отсрочване, откакто Европейският парламент отхвърли първите претенденти на Франция, Румъния и Унгария. Днес в Екологичен потенциал е чуването на тримата нови претенденти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР