Британското правителство днес ще направи пореден опит договореното от премиера

...
Британското правителство днес ще направи пореден опит договореното от премиера
Коментари Харесай

Пореден опит на британския парламент да гласува споразумението за Брекзит

Британското държавно управление през днешния ден ще направи следващ опит контрактуваното от премиера съглашение за Брекзит да бъде гласувано в Камарата на общините. Само преди няколко дни, в събота, на изключителното съвещание на Народното събрание, депутатите одобриха корекция, която задължи премиера да изиска отсрочване на Брекзит от плануваната дата 31 октомври.
Все още обаче ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу не е дал утвърждение гласуването да влезе в дневния ред. Повечето политически наблюдаващи считат, че той няма да допусне такова гласоподаване, в случай че би трябвало да се съобрази с разпоредбите, тъй като не може да бъде гласувано два пъти по едно и също нещо, както това стана и със договорката на Тереза Мей през март. Освен това няма сведения за смяна в разпределението на гласовете в Камарата на общините.
Правителството ще внесе за разискване нужното законодателството по Брекзит, преди да може да бъде извършен заключителният избор, което също е част от утвърдената в събота корекция. Така ще се сложи началото на правния развой по излизането на Обединеното кралство от Евросъюза, добавя БНР.
В Брюксел изчакват с отговора на настояването за отсрочване, до момента в който не се обясни какво ще произлезе в английския парламент.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР