Британското правителство дава зелена светлина на китайския технологичен гигант Huawei

...
Британското правителство дава зелена светлина на китайския технологичен гигант Huawei
Коментари Харесай

Великобритания даде зелена светлина на Huawei за 5G мрежата в страната

Британското държавно управление дава зелена светлина на китайския софтуерен колос Huawei да взе участие в създаването на английските 5G мрежи, съобщи Би Би Си.

Китайската компания обаче няма да има достъп до т. нар „ чувствителни елементи “ на  британската мрежа, определяни още като нейното „ ядро “. Oсвен това присъединяване на Huawei в останалите елементи от мрежа ще бъде лимитирано до 35 %.

Мрежите, разработвани от комапнита, няма да покрива региони, покрай военни бази или нуклеарни централи.

„ Успокоени сме от потвърждението на държавното управление на Обединеното кралство, че ще можем да продължим работата си с нашите клиенти за внедряването на 5G технологиите в страната “, разяснява шефът на Huawei за Англия Виктор Джанг.

„ Това дава на Обединеното кралство достъп до водещи международни технологии и обезпечава конкурентен пазар. “, прибавя той.

Британският министър председател Борис Джонсън бе подложен на огромен напън от страна на Съединени американски щати и някои депутати от неговата партия, които желаеха да бъде неразрешен достъпа на Huawei до телекомуникационната мрежа на страната от съображения за национална сигурност.

От Пекин обаче предизвестиха Обединеното кралство, че сходни дейности биха имали „ съществени последици “ за комерсиалните връзки сред двете страни и капиталовите проекти на Китай.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР