Британското подразделение на европейския производител на ракети Ем Би Ди

...
Британското подразделение на европейския производител на ракети Ем Би Ди
Коментари Харесай

Европейски производител на ракети сключи сделка с Полша на стойност 1,9 милиарда британски лири

Британското поделение на европейския производител на ракети Ем Би Ди Ей (MBDA) се споразумя с Полша за сключването на договорка на стойност 1,9 милиарда английски лири (2,37 милиарда долара) за доставка на създадени от Англия системи за противовъздушна защита, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира изказване на английското държавно управление.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10307
" Радвам се, че дълбоките и исторически връзки на Обединеното кралство и Полша в региона на защитата вършат още една крачка напред с подписването на най-голямата договорка на Англия за експорт на артикули в региона на защитата с Полша ", съобщи в изказване английският министър на защитата Бен Уолъс.

Сделката планува Лондон да достави английски модулни зенитни ракети с общо предопределение (Common Anti-Air Modular Missiles) и установки, с които да бъдат оборудвани 22 батареи на полската противовъздушна защита.

Правителството съобщи, че договорката ще отвори над 500 нови работни места в английското поделение на компанията.

Компанията за произвеждане на ракети Ем Би Ди Ей е благосъстоятелност на френската компания " Ербъс " (Airbus) и английската " Би Ай И Системс " (BAE Systems), които имат по 37,5 % от акциите, и на италианската отбранителна и аерокосмическа компания " Леонардо " (Leonardo), която има останалите 25 %.

Британското държавно управление съобщи, че в Полша към този момент има ситуирани от тези системи дружно с бойци от английската войска, с цел да пазят въздушното пространство на страната след нахлуването на съветските сили в Украйна.

Системата може да поразява въздушни и ракетни цели на разстояние до 25 километра и е способна да смъкна обект с размера на тенис топка, който се движи със скорост, надвишаваща тази на звука, съобщи държавното управление.

Миналата година Лондон, Варшава и Киев се споразумяха да развиват тристранното си съдействие, като укрепват отбранителните си качества и източния фланг на НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР