Британското поделение на медийния гигант News Corp, което издава редица

...
Британското поделение на медийния гигант News Corp, което издава редица
Коментари Харесай

Questers и News Corp. ще изграждат софтуерни екипи в България




Британското отделение на медийния колос News Corp, което издава редица известни вестници и списания, в това число The Times, The Sun и The Sunday Times, започва партньорство с Questers за създаване на софтуерни екипи в България, оповестиха от българската компания. Новите екипи ще имат стратегическа роля в цифровата промяна на медиите, допълват от Questers.

News Англия е основано преди повече от 200 години с появяването на The Times – едно от международните емблематични издания. През дългогодишната си история вестникът е лидер на редица нововъведения в бранша.

Технологичният отдел на News Англия подхваща величествен план за възобновяване на употребяваните от групата технологии. Основната цел на плана е да построи нова гъвкава и ефикасна цифрова платформа, която да подкрепя работата на редактори и публицисти и да кореспондира с условията на актуалните читатели. „ Целта на съдействието с Questers е бързото основаване и разгръщане на изцяло интегриран с News UK софтуерен отдел, който да форсира процеса по цифрова промяна на компанията “, разясняват от английския колос.

Questers е определена за стратегически сътрудник поради потвърдения си дълголетен опит в основаването, ръководството и консолидираното на огромни високоефективни екипи за интернационалните компании в софтуерния си парк в София, измежду които Accenture и Ocado Technology, изясняват от българската компания.

“Разширяването на News UK към България в партньорство с Questers показва значимостта на страната за цифровите нововъведения на Обединеното кралство и продължава да ускорява двустранните връзки”, съобщи във връзка на контракта посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс.

„ Развълнувани сме да работим с Questers за бързото разгръщане на нашите цифрови екипи в България. Имаме огромни упоритости да променим процесите си по основаване, тестване и даване на изключителни цифрови артикули и услуги за нашите консуматори посредством революционни технологии “, добавя Пол Уилсън, програмен и портфолио шеф на News Англия.

„ Присъствието на България на международната ИТ карта е резултат на многогодишни старания на всички от промишлеността за развиване на гения тук и създаване на високопродуктивна и световно обвързвана екосистема”, добавя Александър Дрангажов, изпълнителен шеф на Questers.

За бъдещия екип на News Англия у нас Questers ще търси софтуерни инженери с готовност да влияят върху метода, по който актуалните медии действат и популяризират информация. Екипът ще работи с технологии като React Native, React Native Web и GraphQL.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР