Британското министерство на здравеопазването съобщи, че разполага на лондонското летище

...
Британското министерство на здравеопазването съобщи, че разполага на лондонското летище
Коментари Харесай

Британски медицински екипи ще посрещат преките полети от Ухан

Британското министерство на опазването на здравето заяви, че разполага на лондонското летище Хийтроу медицински екипи, които ще посрещат директните полети от китайския град Ухан, където се появи новият ковид.

Медиците ще оферират помощ и препоръки на тези, които не се усещат добре. Според английското министерство тези ограничения са " пропорционални и превантивни " и при потребност могат да се разширят , с цел да обзет и идващите от други китайски градове, съобщи Франс прес. Заплахата за популацията на Англия се прави оценка като " ниска ".

От на следващия ден ще бъде въведена сходна система и на римското летище Фиумичино, където всяка седмица идват три полета от Ухан. Температурата на пасажерите ще се ревизира със скенер. Предвижда се пасажерите да попълнят формуляр, в който да разказват през кои летища са минали и за къде пътуват.

Вчера Европейският център за предварителна защита и надзор на заразните болести оцени риска от появяването на новия ковид в Европейски Съюз като " сдържан ". Според здравните специалисти обаче заплахата се покачва поради увеличението на пътуванията към китайската Нова година.

Румънските управляващи обявиха, че желаят да вкарат инспекция на температурата на пасажерите на летищата. -->

Френската министърка на опазването на здравето Анес Бюзен оцени през вчерашния ден риска от поява на болестта като " невисок ", само че акцентира, че заплаха съществува. Във Франция обаче не са въведени ограничения за премерване на температурата на идващите от Китай пасажери.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР