Британското министерство на транспорта разглежда възможността за изтегляне на въвеждането

...
Британското министерство на транспорта разглежда възможността за изтегляне на въвеждането
Коментари Харесай

Отказът от двигателите с вътрешно горене ще е по-рано от очакваното

Британското министерство на превоза преглежда опцията за евакуиране на въвеждането на възбраната на колите с мотори с вътрешно горене от 2040 на 2035 година Ако това решение бъде признато, то в Обединеното кралство продажбите на обичайни коли ще бъдат прекъснати след 15 години.
Засега всичко това е единствено план на управляващите, само че като се има поради какъв брой съществено те се отнасят към този въпрос, евентуално планът ще бъде признат. Неговата концепция е, Англия да стане изцяло самостоятелна от петролната промишленост, като по едно и също време с това направи голям софтуерен пробив.
Преминаването на чиста електрическа енергия няма да стане незабавно, твърдят управляващите във Англия. Дори след въвеждането на възбраната през 2035 или 2040 година продажбите на хибридни коли ще продължат, само че този вид транспортни средства ще бъдат облагани с спомагателни налози и това ще усили доста тяхната цена.
И други страни в Европа се готвят за сходно нещо. В Норвегия, да вземем за пример, към този момент повече от половината нови коли са електрически или хибридни, а Холандия е водач по брой зарядни станции на всеки 100 км път в страната. В момента там има зарядно устройство на всеки 19,3 км. За съпоставяне, в Съединени американски щати има по 0,9 станции на всеки 100 км път.
Постепенно влиза в действие и възбраната на бензина. Например, в редица китайски градове не можете да срещнете скутери с бензинови мотори, а единствено електрически. В Амстердам от 2020 година ще бъде неразрешено придвижването на дизелови машини на повече от 15 година А от 2022 година от приложимост ще излязат и рейсовете на градския превоз с дизелови мотори.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР