Британското кралско семейство се събра днес за църковна служба по

...
Британското кралско семейство се събра днес за църковна служба по
Коментари Харесай

Британското кралство семейство отдаде почит на Елизабет II

Британското кралско семейство се събра през днешния ден за църковна работа във връзка 70-те години властване на кралица Елизабет Втора. На церемонията бяха и херцозите на Съсекс - Меган и Хари. Но самата кралица не участва поради " известно неразположение ", както разгласи през вчерашния ден Бъкингамският замък, съобщи Франс прес.

На церемонията кралицата, която напоследък има проблеми с напредването, бе показана от най-големия си наследник, престолонаследника принц Чарлз. Литургията се състоя в катедралата Сейнт Пол в Лондон.



При идването си на църковната работа, проведена за признателност за рекордно дългото ръководство на кралицата, Хари и Меган бяха приветствани, само че също и освиркани от някои хора, събрали в региона на катедралата.

На церемонията бяха и принц Уилям, първородният наследник на принц Чарлз, и неговата брачна половинка Кейт, както и Камила, брачната половинка на Чарлз.

Присъстваха и някогашните министър председатели Тони Блеър и Дейвид Камерън. Настоящият министър председател Борис Джонсън също пристигна и беше освиркан от множеството, наблюдаващо идващите посетители за церемонията.

На самата работа в църквата имаше 2000 души.

Платиненият празник на Елизабет Втора накара Хари и Меган да се върнат от Съединени американски щати във Англия след двугодишно неявяване, възприемано от някои британци като каприз. Двойката докара и двете си деца, в това число Лилибет, която на 6 юни става на една годинка. Това ще е първа опция за кралицата да се види с правнучката си, която носи нейното умалително име.



" Ваше величество, ние съжляваме, че не сте тук през днешния ден, само че вие все по този начин сте на седлото и държите юздите ", съобщи епископът на Йорк Стивън Котрел на днешната гала. Така той се обърна към кралицата, която е буен обожател на ездата и която гледаше церемонията по тв приемника от Уиндзорския палат.

Утре ще има огромен концерт в чест на Елизабет Втора, който ще се състои пред Бъкингамския замък. А в неделя в чест на кралицата ще има улични празненства и пикници из цялата страна. А след това ще има и голям церемониал из улиците на Лондон, с присъединяване на над 10 000 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР