Британското издание Daily Mail посвети един от своите материали на

...
Британското издание Daily Mail посвети един от своите материали на
Коментари Харесай

Стоичков за Стенли: Не само беше страхотен играч, има добро сърце

Британското издание Daily Mail посвети един от своите материали на Христо Стоичков, като го потърси за мнение по наболели тематики, като расизма . Освен това обаче, от таблоида върнаха Камата обратно във времето, когато самият той беше селекционер на националния ни тим. Преди години той влезе в спор с тогавашния капитан на отбора Стилиян Петров, само че по-късно двамата се сдобриха.

Daily Mail напомня в резюме случая, когато водачът на Селтик тогава, през 2006 година, отхвърли да играе под управлението на Христо Стоичков. Двамата обаче почистиха разликите.

„ Той освен беше страховит състезател, само че той е и страховит човек”, съобщи Стоичков за своя някогашен състезател.

Носителят на Златната топка игра за първи път в Шотландия едвам предходната година, откакто Стенли го предложения за присъединяване в благотворителен мач за битка с рака.

„ Ако Стилиян се обади - пристигам. Хареса ми. Винаги обичам да играя пред огромна аудитория. Глазгоу е страховит футболен град”, разяснява още Камата пред шотландската версия на Daily Mail.

Относно Ромарио, той добави: „ Ромарио беше една от най-великите деветки.”

Христо Стоичков засвидетелства за следващ път огромното си почитание и обвързаност към Йохан Кройф, който си отиде от този свят: „ Той беше най-хубавият. Най-добрият треньор. Най-добрият състезател. Благодаря му за всичко, в никакъв случай няма да го не помни.”

Бившият селекционер на България още веднъж се върна към тематиката за националния отбор: „ Имахме доста положителни играчи в предишното. Сега националният е мъчно място, само че и футболът в България също е мъчно място. Там има доста положителни футболисти. Някога играчите бяха прокарали пътека към огромните шампионати. Сега това го няма.”

Тази своя оценка той направи, заради обстоятелството, че няма български футболист, който да изкарва прехраната си в отбор от Топ 5 шампионатите в Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР