Британското финансово министерство обсъжда с големите частни банки и компании

...
Британското финансово министерство обсъжда с големите частни банки и компании
Коментари Харесай

Великобритания обмисля вдигане на данъците на богатите

Британското финансово министерство разисква с огромните частни банки и компании за ръководство на активи възможности за увеличение на налозите на богатите жители. Това заяви Reuters, базирайки се на няколко източника от банковия бранш на Обединеното кралство.

Освен това ведомството обмисля опцията да притегли заможни британци към финансово присъединяване в държавните пакети за подкрепяне във връзка със обстановката с ковид. Според един от събеседниците на организацията, с сходни дейности Министерството на финансите счита да попълни изтощената държавна хазна, чиито запаси отидоха за битка с инфекцията. Мерките и разноските за поддръжка на популацията, свързани с COVID-19, ще костват на Обединеното кралство 133 милиарда английски лири. Икономистите, интервюирани от организацията, считат, че държавното управление може да усили данъка върху спестяванията, налога върху финансовите облаги, Данък добавена стойност или налога върху собствеността.

По-рано аналитичният център на RSA Future Work Center излезе със заключението, че въвеждането на повсеместен базов приход може да избави мощно засегнатата от пандемията стопанска система на Обединеното кралство. RSA предлага на английското държавно управление да стартира непрекъснато да разпределя пари на популацията, тъй че всеки британец да получава заплащания в размер на 2,5 хиляди паунда (повече от три хиляди долара) годишно. Експертите нарекоха мярката ефикасна и са уверени, че тя ще окаже поддръжка на служащите в проблематичните браншове, както и че ще обезпечи бързо възобновяване след рецесията. Англия е пета в света по брой на инфектираните с над 293 хиляди души към днешна дата. Жертвите са над 41 хиляди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР