Британско семейство, което напусна Обединеното кралство и се установи в

...
Британско семейство, което напусна Обединеното кралство и се установи в
Коментари Харесай

Британско семейство се премести в България и осъществи мечтата си СНИМКИ

Британско семейство, което напусна Обединеното кралство и се откри в България, откакто разбра, че в никакъв случай няма да може да си купи дом, споделя, че е икономисало £300 000 ( към 680 000 лева), като е купило плантация единствено за £7 000 ( 15 800 лева).

Люис Вай и брачната половинка му Джордан, и двамата на 31 години, напущат къщата си чартърен с две спални в Борнемут, Дорсет, и се местят на 2900 км - в Хасковско, България, през юни 2022 година - с двете си деца, Лео, 11, и Фей, 2, споделя Daily Mail.

Джордан взема решение да емигрира, откакто беседва със собствен другар, който й споделя, че е купила къща в страната единствено за £3000 (6800 лева).

След като обмислят концепцията и непрекъснато ревизират цените на парцелите, двойката купува имот от два акра, който включва къща с три спални, плевня и икономически постройки за £7000 - доста по-евтино от ипотеката от £300 000, пред която са изправени в Обединеното кралство. 

Те обаче претърпяват дребен крах, когато пандемията на Covid удря, защото няма опция за посещаване на парцела до май 2021 година

Когато най-сетне са подготвени да се реалокират през юни 2022 година, Джордан и Луис осведомят фамилията си за преместването, продават множеството от движимостите си и приготвят караваната си. 

Двойката споделя, че качеството им на живот се е подобрило, защото имат повече време да прекарват с децата си и един с различен.



Джордан, управител на обществени медии на свободна процедура, в началото от Борнемут, споделя: „ Наистина се мъчихме с ипотеката. Синът ни се роди, когато бяхме 19 и се преместихме в апартамент, който не можехме да си позволим, всичко стартира от там. 

„ Това дефинира нашия път към това, че в никакъв случай няма да можем да получим ипотека – беше огромно нещо за нас да притежаваме личен дом. Дори с две заплати, това не беше нещо, което изглеждаше постижимо за нас в Обединеното кралство. Не беше елементарно, само че тук в България има толкоз огромна общественост. Напомня ми какво споделяше баба ми, когато живееше в Брадфорд. Беше общественост, беше село, всеки познаваше всеки, всеки помагаше. ", споделя Джордан.

Всичко е станало след инцидентна среща сред Джордан и нейн другарка в Саутхямптън. Тя споделя, че си е купила парцел в България.

" Попитах я дали мога да погледна, не можах да допускам.  „ Прибрах се у дома и демонстрирах на Луис и се пошегувах, казвайки „ би трябвало ли да стартираме изначало? “,Тогава погледнахме и не можехме да повярваме какво можем да получим за тази цена. Винаги сме харесвали концепцията да създадем нещо такова. Повлия и детайлът на провинцията, постоянно сме желали да живеем на село. В Борнемут това в никакъв случай нямаше да се случи за нас. “, споделя още дамата.

Въпреки че двойката в никакъв случай не е съжалявала за решението си, фамилията им в началото не е било толкоз несъмнено в този ход.



Техните фамилии са скептично въодушевление, а и децата им са били по-малки тогава.

Двойката изясни, че са продали множеството си движимости, с цел да стигнат до България, което е включвало пътешестване с ферибот от Борнмут и доста шофиране - общо 20 дни.

„ Всяка вечер разтоварвахме караваната си, на сутринта я презареждахме още веднъж и тръгвахме. “ 

Откакто са в България, двойката прави всички поправки без непозната помощ - похарчили са към £5000 (11 000 лева) до момента. 

Луис споделя, че цели целият план би трябвало да бъде приключен за 10 години.

„ Върви в действителност добре. Влязохме в къщата много бързо от караваната, макар че в действителност не чакахме. Досега сме свършили доста работа – ремонтирахме всички ВиК съоръжения и електричеството. Изкърпихме покривите на три здания, изградихме септична яма, тъй че имаме цялата канализация. Нямам опит в строителството, само че имам минало, когато бях добър в „ Направи си самичък “.  Гледам видеоклипове в YouTube, само че имам другари, които работят в занаята, тъй че в случай че в действителност се затрудня, ще разгадавам на тях. “, споделя той.



Двойката документира пътуването си за възобновяване в канала си в YouTube - @frombournemouthtobulgaria - и признава, че пътуването не е било елементарно, само че си заслужава.

Джордан си спомня, че е имало известни подозрение в първите моменти след идването, само че те бързо са отминали.

Превод и редакция: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР