Британско проучване установи, че измиването на ръцете 10 пъти дневно

...
Британско проучване установи, че измиването на ръцете 10 пъти дневно
Коментари Харесай

Колко пъти дневно да си мием ръцете, за да намалим риска от заразяване с коронавирус

Британско изследване откри, че измиването на ръцете 10 пъти на ден понижава риска от заразяване с Ковид-19 с една трета, написа в. "Дейли мейл ".
Изданието цитира проучване на лондонския "Юнивърсити колидж ", обхванало 1600 души. Екипът на Сара Бийл е анализирал здравните им данни през миналите три зимни сезона. Изследваните постоянно страдали от сезонни грипни болести, сходни на разпространяването на ковид. Участниците в проучването трябвало да отговорят на въпроси, свързани с хигиеничните си привички и какъв брой постоянно си мият ръцете денем.
Тези, които спазвали този хигиеничен табиет сред 6 и 10 пъти на ден, снижавали риска да се разболеят с 36 % спрямо хората, които го правели от 0 до 5 пъти на ден.
Препоръките на Световната здравна организация за измиване на ръцете следват шест разнообразни стъпки, които включват търкането на другите елементи на дланите, с цел да се освободим от оптимален брой бактерии, напомня изданието.
"Като се има поради, че Ковид-19 следва същите механизми на разпространяване като сезонните вируси, получените данни приказват за огромната изгода от честото измиване на ръцете по време на пандемията ", разяснява авторката на изследването Сара Бийл.
Според нея от голяма важност е също каква е продължителността на измиването на ръцете и по кое време го вършим. Когато е след завръщане вкъщи и преди ястие, рискът от заразяване с сходни на грипа болести доста се снижава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР