Британско-нидерландската компания за потребителски стоки Unilever обмисля продажбата на един

...
Британско-нидерландската компания за потребителски стоки Unilever обмисля продажбата на един
Коментари Харесай

Unliver обмисля да продаде известната марка чай Lipton

Британско-нидерландската компания за потребителски артикули Unilever обмисля продажбата на един от най-известните си и познати артикули - чаят Lipton, заяви Bloomberg.

Компанията е на път да предприеме хода, откакто регистрира най-слабия си тримесечен растеж за последното десетилетие. Това е подтикнало управителния екип да преразгледа активността от бизнеса с чая.

Проблемите на Unliever идват вследствие смяната на навиците на хората, които от ден на ден избират кафе пред чай като източник на кофеин. Дори и във Англия, известна с трайно откритите обичаи за пиянство на чай, използването му фрапантно понижава. В този смисъл стратегическото преразглеждане на подразделението може да завърши с продажба на целия чаен бизнес или единствено част от него като това ще се реши в границите на първата половина на 2020 година.

Unilever е най-голямата сладоледена компания в света, която регистрира 1,5% растеж на продажбите през четвъртото тримесечие на 2019 година - малко над прогнозите на анализаторите. За цялата година продажбите на холдинга понижават с 0,5%, откакто потребителите се насочват или към марките на супермаркетите, които притеглят с по-ниските цени, или посредством по-скъпи нишови артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР