Британският Vogue показа корицата си за февруари и тя включва

...
Британският Vogue показа корицата си за февруари и тя включва
Коментари Харесай

Черната корица на Vogue влиза в нова ера

Британският Vogue сподели корицата си за февруари и тя включва 9 чернокожи дами, които „ предефинират понятието модел “. С присъединяване на хубавиците Адут Акеч, Амар Акуай, Маджести Аамаре, Амор Чангку, Мати Фол, Джанет Джъмбо, Абени Ниал, Нягуа Руеа и Анок Яй, фотографът Рафаел Павароти за пръв път показва на света група чернокожи дами в подобен подтекст.

Изданието чества възхода на африканските модели, а на самите страници са поместени изявленията и с някои от тези, които към този момент трансформират „ разпоредбите на играта “ и са необятно търсени в стилните среди.

Обяснявайки вдъхновението зад снимането на напълно черна и африканска корица, основният редактор Едуард Обе, който е роден в Гана и се реалокира в западен Лондон като дете, споделя: „ Видях всички тези невероятни модели от цяла Африка, които бяха просто толкоз витални и умни, и към този момент имах концепцията. Тези девойки предефинират какво е да си модел. Трябва да влагаме в тях, да ги подхранваме и да ги поддържаме.”

Скандалът с „ черната” корица обаче не закъсня. Мнозина я дефинираха като „ мрачна и депресираща”, а моделите описаха като „ притеснително тъжни”. Тъмнокожи инфлуенсърки от целия свят споделиха, че в този подтекст цветът на кожата им наподобява по-скоро като подигравка, в сравнение с като изкуство.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР