Британският вицепремиер Майкъл Гоув потвърди в Камарата на общините изтеклата

...
Британският вицепремиер Майкъл Гоув потвърди в Камарата на общините изтеклата
Коментари Харесай

Лондон се опасява, че превозвачите не са готови за Брекзит

Британският вицепремиер Майкъл Гоув удостовери в Камарата на общините изтеклата информация от негово писмо до държавното управление, че през януари в графство Кент ще се образува опашка от 7000 тирове, в случай че превозвачите не са подготвени за Брекзит.

Освен това от 1 януари влизащите в Кент от Европейски Съюз водачи ще се нуждаят от особено „ Разрешително за достъп до Кент “.

Гоув означи пред депутатите, че единствено един на всеки четири бизнеса счита, че е изцяло подготвен за края на „ преходния интервал “ за Брекзит. Той посочи, че става дума за най-лошия сюжет и държавното управление го употребява с цел да насърчи компаниите да се приготвят.

Според него към 60 % от огромните компании и единствено към 30 % от по-малките или междинни компании ще бъдат подготвени за прецизното използване на новите условия на Европейски Съюз.

Майкъл Гоув дава отговор за планирането при положение на Брекзит без договорка.

Рейчъл Рийвс от Лейбъристката партия разкритикува неотложно държавното управление, че не е направило задоволително подготовка. Тя съобщи, че това може и да е най-лошият сюжет, само че като се има поради, че страната разполага с допустимо най-лошото държавно управление, той може да се окаже изцяло действителен.

Икономическата цена на Брекзит без договорка ще бъде два или три пъти по-висока, в сравнение с последствията от Covid-19 за стопанската система, това пък е заключението в отчет на London School of Economics.

Главният европейски договарящ Мишел Барние в това време дойде в Лондон за неофициални диалози на фона на огромното напрежение във връзка на проектозакона на вътрешния пазар на Борис Джонсън. Търговските договаряния би трябвало да се възобновят идната седмица, само че не остава доста време за реализиране на съглашение до края на годината, когато изтича „ преходния интервал “ за Брекзит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР