Британският ветеран от Втората световна война, който се превърна в

...
Британският ветеран от Втората световна война, който се превърна в
Коментари Харесай

Британският ветеран Том Мур получава рицарско звание

Британският деец от Втората международна война, който се трансформира в воин за сънародниците си и международна звезда, като събра над 33 милиона английски лири с разходки в градината си, получава рицарско звание, оповестиха международните организации.

Том Мур бе номиниран за високата чест от английския министър председател Борис Джонсън няколко седмици, откакто извърши благотворителната си задача и прекоси 100 пъти с проходилката си терена на градината на дома си. Това се случи директно преди Мур да навърши 100 години. Той повдигна духа на сънародниците си и с посланието си, че " на следващия ден ще е добър ден! " в разгара на пандемията от новия ковид.

" Фантастичната акция на полковник Том счупи върхове, въодушеви цялата страна и ни даде лъч светлина в мъглата на ковид ", сподели Джонсън. " От името на всички, които се вълнуват от невероятната му история, желая да му кажа едно голямо " благодаря! ", добави министър председателят.

Кралица Елизабет Втора е одобрила предлагането му. Според протокола на английското Министерство на защитата, което публично афишира званието му през днешния ден, почетният полковник Том Мур отсега нататък публично ще бъде именуван капитан сър Томас Мур, заяви Би Би Си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР