Британският вестник "Сън" препоръчва България като най-евтината дестинация за "алкохолна

...
Британският вестник "Сън" препоръчва България като най-евтината дестинация за "алкохолна
Коментари Харесай

Избягвайте Франция, изберете България, съветва британски таблоид

Британският вестник "Сън " предлага България като най-евтината дестинация за "алкохолна почивка " в Европа това лято. Съветът към читателите на таблоида е да заобикалят Франция, където бирата коства повече от три пъти по-скъпо в сравнение с в България.

В материала се споделя, че в България и тази година е с близо 14 % по-евтино спрямо предишното лято и спрямо останалите европейски курорти. Тя отбелязва също, че Слънчев бряг е преференциален за фамилни ваканции, а цените на храната по заведенията са едни от най-ниските.

През седмицата пък министърът на туризма Николина Ангелкова ни посъветва да не отписваме авансово сезона.

"Нека не отписваме сезона, още преди началото му обявихме, че ще има спад, като отчетохме ранните записвания. Нашите съперници Турция, Тунис и Египет имат нападателна политика във връзка с субсидиране с цел да притеглят повече хора на проведен туризъм ", изясни тя.

Ангелкова акцентира, „ че цените на чадър и шезлонг по плажовете у нас варират сред 3 и 5 лв.. "Може би има два плажа с по-високи цени и "Перла " е един от тях ", сподели още министърът. Тя уточни, че на всеки плаж би трябвало да има табели с цените, а в случай че липсват санкцията е сред 5 000 и 10 000 лв..

Министърът на туризма заяви още, че предходната година 120 000 лв. са били санкциите единствено на един плаж. Откакто има Министерство на туризма, има 31% растеж на задграничните туристи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР