Британският вестник "Файненшъл таймс" публикува класация от 50 души, "формирали

...
Британският вестник "Файненшъл таймс" публикува класация от 50 души, "формирали
Коментари Харесай

Файненшъл таймс класира 50 души, формирали облика на десетилетието

Британският вестник "Файненшъл таймс " разгласява ранглиста от 50 души, "формирали образа на десетилетието ". В нея влизат 19 политици, 22-ма предприемачи и девет представители на културата, науката, шоубизнеса и спорта.

Сред политиците са президентите на Русия, на Турция и на Франция, предходният и сегашният президенти на Съединените щати, немският канцлер, индийският министър председател, саудитският престолонаследник и китайският водач. Към тях са включени някогашният сътрудник на Съединените щати Едуард Сноудън, пакистанската активистка и нобелистка Малала Юсуфзай, водачът на митингите в Хонконг Джошуа Вонг и амбулантният търговец на плодове Мохамед Буазизи, чието самоубийство в Тунис през 2011 година даде началото на "арабската пролет ".

В листата попадна и някогашният шеф на московската антидопингова лаборатория Григори Родченков, който през 2016 година отпътува за Съединените щати и стана осведомител Световната антидопингова организация.

Сред представителите на бизнеса са шефът на Apple Тим Кук и създателят на Amazon Джеф Безос, някогашният началник на Европейската централна банка Марио Драги, съоснователят и началник на компанията Netflix Рид Хастингс и един от създателите на Uber Трейвис Каланик, шефът на Tesla Илон Мъск и създателят на китайската корпорация Alibaba Джек Ма.

В листата са още тенисистката Серена Уилямс, американката Дженифър Дудна, създала технологията за редактирането на генома CRISPR-cas9, и Роуз Макгоун, която упрекна в обезчестяване американския продуцент Харви Уайнстийн и постави началото на придвижването против насилието #MeToo.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР