Британският вестник „Дейли телеграф“ съобщава, че външният министър Лиз Тръс

...
Британският вестник „Дейли телеграф“ съобщава, че външният министър Лиз Тръс
Коментари Харесай

Великобритания се готви да въоръжава Молдова

Британският вестник „ Дейли телеграф “ оповестява, че външният министър Лиз Тръс е декларирала в изявление за изданието, че Англия е почнала полемики с нейните съдружници за изпращане на съвременни оръжия на Молдова, с цел да може страната да се отбрани от нахлуване от Русия.

В изявлението Лиз Тръс показва, че желае да види Молдова, която е на югозапад от Украйна, въоръжена по стандартите на НАТО. „ Путин бе безусловно явен с упоритостите си да сътвори Велика Русия и това, че не съумя с опита си да превземе Киев не значи, че се е отказал от тези упоритости “, акцентира външният министър.

Вестникът написа, че Англия, Съединените щати, Франция и Германия са водили диалози по какъв начин дадат гаранции за сигурност на Украйна за продължаващото й доставяне с оръжия и помощи в дълготраен проект.

Лиз Тръс споделя, че става дума за модернизиране на защитата на Украйна по стандартите на НАТО, съобазено с потребностите на украинците, само че огромният въпрос е по какъв начин това да продължи дълго във времето.

Същото, по нейните думи, се отнася и за други уязвими страни като Молдова. Миналия месец вицпремиерът на Молдова Нику Попеску предизвести, че страната му е изправена пред „ рисков нов миг “ след серия от детонации в Приднестровието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР