Британският вестник Daily Telegraph прави любопитно разкритие за събитията след

...
Британският вестник Daily Telegraph прави любопитно разкритие за събитията след
Коментари Харесай

Благородно: Реал Мадрид предложил Ди Стефано на Ман Юнайтед след трагедията

Британският вестник Daily Telegraph прави любопитно разобличаване за събитията след нещастието със самолета на Манчестър Юнайтед през 1958 година. Преди 60 години 23-ма души умират след авиокатастрофа, осмина от които играчи на “червените дяволи”. Английският футбол е в печал, а тогавашният владетел на Европа Реал Мадрид пробва да помогне по впечатляващ метод.

Президентът на “лос бланкос” по това време Сантиаго Бернабеу предлага да отдаде чартърен до края на сезона огромната звезда Алфредо ди Стефано. Офертата е аржентинецът да доиграе сезона в Англия, като манчестърци ще се ангажират с половината част от заплатата му. Според Daily Telegraph сходна договорка е равносилна в наши дни на преотстъпване на Лионел Меси.

“Ди Стефано беше подготвен да пристигна в Манчестър. В оня миг имаше доста политически търкания сред Реал Мадрид и Барселона. Всичко се пазеше в загадка, защото Испания се тресеше от политически скандали”, споделя за британския вестник Джон Лъдън, създател на книгата “Приказка за два града: Манчестър и Мадрид 1957/68)”.

В последна сметка прехвърлянето не се реализира, защото Юнайтед не се снабдява със единодушието на Футболната лига. Генералният секретар на Лигата по това време Алан Хардакър декларирал: “Защо от Испания? Защо не момчета от Манчестър или от “черната страна” (б.р. район в Източна Англия)”. Примера дивисион 23 кръг, неделя 11 февруари  Реал Мадрид 21:00предстои  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР