Британският вътрешен министър Саджид Джавид призова днес обществените личности да

...
Британският вътрешен министър Саджид Джавид призова днес обществените личности да
Коментари Харесай

Джавид и Меркел с критики към Тръмп след призива му да си ходят конгресменки

Британският вътрешен министър Саджид Джавид прикани през днешния ден публичните персони да употребяват по-умерен език, с цел да не способстват за раздялите, съобщи Франс прес. Призивът Джавид насочи в своя тирада, отдадена на битката с екстремизма.

Вътрешният министър съобщи, че когато е бил дете и на него са му казвали да се връща в страната, от която произлиза.

Изказването на Джавид е по отношение на думите на американския президент Доналд Тръмп, призовал четири конгресменки от малцинствата от Демократическата партия да се върнат в страните, от които произлизат. Джавид съобщи, че сходни апели са изцяло неприемливи в една съвременна народна власт, отбелязва Ройтерс.

Германският канцлер Ангел Меркел разкритикува през днешния ден изявлението на президента Доналд Тръмп във връзка с конгресменките от Демократическата партия, съобщи Асошиейтед прес. Според Меркел думите на Тръмп влизат в несъгласие с това, което тя възприема като силата на Америка.

" Хора, пристигнали от най-различни страни, са съдействали за силата на американския народ, така че това са думи, които в огромна степен опонират на силата на Америка ", сподели Меркел. Тя изрази солидарността си с конгресменките и се дистанцира от изявлението на Тръмп.

Доналд Тръмп разкритикува през днешния ден медийното отразяване на митинга, на който стотици негови поддръжници скандираха с апел американската национална избраничка Илхан Омар да бъде изпратена назад в родната си Сомалия, заяви Франс прес.

" Върнете я! Върнете я! " (в Сомалия), скандираха в сряда вечерта поддръжници на милиардера републиканец на митинга в Северна Каролина, поради което Тръмп бе подложен на рецензии.

" Невероятно е по какъв начин медиите полудяха поради възгласите " върнете я " в препълнената зала... само че си мълчат и одобряват най-подлите и отвратителни изказвания на трите депутатки от радикалната левица ", написа Тръмп в " Туитър ".

" Масмедиите, които изгубиха всякаква достоверност, станаха публично или импровизирано част от Лявата Радикална Демократическа Партия ", сподели той и добави, че това е " жалка картинка ".

Американският президент от уикенда е в вербален конфликт с няколко депутатки от Камарата на представителите от малцинствата. Той ги прикани да изоставен Съединените щати, в случай че " те не им харесват ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР