Британският вътрешен министър Джеймс Клевърли пристигна в Руанда във вторник,

...
Британският вътрешен министър Джеймс Клевърли пристигна в Руанда във вторник,
Коментари Харесай

Великобритания не се е отказала да праща мигранти в Руанда

Британският вътрешен министър Джеймс Клевърли дойде в Руанда във вторник, за да подпише нов контракт в опит да преодолее правосъдно решение за блокиране на противоречивата политика на държавното управление за изпращане на търсещи леговище в източноафриканската страна , предава Ройтерс.

е в центъра на тактиката на държавното управление за понижаване на миграцията и се следи от близко от други страни, обмислящи сходни политики.

че сходен ход би нарушил интернационалните закони за правата на индивида , залегнали във вътрешното законодателство.

След това решение Англия се пробва да предоговори съглашението си с Руанда , с цел да включи обвързващ контракт, че няма да експулсира търсещи леговище, изпратени там от Англия - едно от главните опасения на съда.

Много юристи и благотворителни организации споделиха, че е малко евентуално полетите за депортиране да стартират преди изборите следващата година. Опозиционната Лейбъристка партия, която има двуцифрена преднина в социологическите изследвания, възнамерява да се откаже от политиката за изпращане на мигранти в Руанда, в случай че завоюва.

Клевърли, който дойде в столицата на Руанда Кигали във вторник сутринта, би трябвало да се срещне с външния министър на страната Винсент Бирута, с цел да подпише съглашението.

" Руанда държи надълбоко на правата на бежанците и чакам с неспокойствие да се срещна с сътрудниците си, с цел да подпишем това съглашение и да обсъдим в допълнение по какъв начин да работим дружно за справяне с световното предизвикателство на незаконната миграция ", сподели Клевърли.

Съгласно проекта, контрактуван предходната година, Англия има намерение да изпрати хиляди търсещи леговище, които са пристигнали на нейните крайбрежия без позволение, в Руанда , с цел да възпре мигрантите, пресичащи Ламанша от Европа в дребни лодки.

В подмяна Руанда получи в началото заплащане от 140 милиона паунда (180 милиона долара) с заричане за повече пари за финансиране на настаняването и грижите за всички депортирани лица.

Премиерът Риши Сунак е под мощен напън да понижи чистата миграция, която доближи рекордните 745 000 предходната година, като голямото болшинство идва по законни пътища.

" Да спрем лодките " е една от петте цели, които Сунак сложи на държавното управление си, с цел да постави завършек на потока от търсещи леговище, които заплащат на трафиканти за тяхното прекосяване през Ламанша, постоянно в препълнени лодки, които не са годни за корабоплаване.

Върховният съд се произнесе срещу проекта за Руанда, защото съществуваше риск депортираните бежанци да получат неправилна оценка на настояванията си или да бъдат върнати в страната си на генезис, с цел да бъдат преследвани.

Очаква се новият контракт да бъде последван по-късно тази седмица от публикуването на законодателство, обявяващо Руанда за по този начин наречената безвредна страна , предопределена да спре правните провокации против плануваните полети за депортиране.

Това обаче евентуално ще провокира нов кръг от политически и правни провокации.

Сара Гоган, имиграционен юрист, сподели, че обстановката с правата на индивида в Руанда значи, че политиката на държавното управление ще бъде оспорена.

" Руанда е несигурна страна и това не е бързо решение ", сподели тя. " Не можете за няколко седмици или месеци да реформирате една страна и да я превърнете в страна с безпристрастна правосъдна и административна просвета.

Ивет Купър, представител на вътрешните работи на лейбъристите, отхвърли последните проекти на държавното управление като следващия " трик ".

Правителството към момента взема решение по какъв начин да формулира законодателството, с цел да предотврати по-нататъшни правни провокации.

Някои консервативни членове на Народното събрание упорстват държавното управление да включи уговорка, която да не ползва английските интернационалните и вътрешни отговорности за правата на индивида по отношение на политиката за Руанда.

Но други политици от ръководещата партия, като Робърт Бъкланд, споделиха, че сходен ход би бил " малоумен " и би подкопал Споразумението от Разпети петък, което значително постави завършек на три десетилетия кръвопролития в Северна Ирландия, защото договорът е подсилен от Европейската спогодба за човешките права.
 Италия отхвърля сравненията на проекта ѝ за мигрантите с този на Англия
Италия отхвърля сравненията на проекта ѝ за мигрантите с този на Англия

Рим ще построи два бежански лагера в Албания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР