Британският Върховен съд започва във вторник да обсъжда законно ли

...
Британският Върховен съд започва във вторник да обсъжда законно ли
Коментари Харесай

Британският Върховен съд ще обсъжда 3 дни законна ли е принудителната ваканция на парламента

Британският Върховен съд стартира във вторник да разисква законно ли е оспорваното решение на премиера Борис Джонсън да спре работата на Народното събрание за повече от месец, което съперниците му възприеха като опит да наложи Брекзит без съглашение, съобщи Франс прес.

44 дни преди избрания период за излизане на Англия от Европейския съюз, сюжетът на Борис Джонсън за Брекзит без договорка остава прекомерно евентуален макар някои тревожни прогнози на личното му държавно управление за дефицит на храни, медикаменти и рискове от публични разтърсвания.

Миналата седмица най-висшият съд в Шотландия се произнесе по подаден иск, че решението за прекъсване на работата на английския парламент е нелегално и е " явен " опит да се попречи на Народното събрание.

Седмица преди този момент обаче най-висшият съд на Англия и Уелс отхвърли сходен иск с аргумента, че въпросът е политически и не предстои на правосъдна интервенция.

Двете каузи в този момент отиват пред Върховния съд на Обединеното кралство и неговите 11 съдии ще вземат дефинитивно решение дали съветът на Джонсън към кралицата да спре работата на Народното събрание за пет седмици (от предходната до 14 октомври) е бил противозаконен, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР