Британският Върховен съд започва днес да обсъжда законно ли е

...
Британският Върховен съд започва днес да обсъжда законно ли е
Коментари Харесай

Британският Върховен съд ще обсъди законно ли бе спряна работата на парламента

Британският Върховен съд стартира през днешния ден да разисква законно ли е оспорваното решение на премиера Борис Джонсън да спре работата на Народното събрание за повече от месец, което съперниците му възприеха като опит да наложи Брекзит без съглашение, съобщи " Франс прес ".

44 дни преди избрания период за излизане на Англия от Европейския съюз, сюжетът на Брекзит без договорка на Борис Джонсън остава прекомерно евентуален макар някои тревожни прогнози на личното му държавно управление за дефицит на храни, медикаменти и рискове от публични разтърсвания.

В първия ден Върховният съд ще изслуша юристите на ищците - в единия случай Джина Милър и в другия 78 проевропейски депутати. Адвокатите на държавното управление ще бъдат изслушани в сряда, а някогашният министър председател реакционер Джон Мейджър - в четвъртък. Ще бъде дадена думата и на други хора. Не е известно по кое време ще бъде оповестено решението на съда, показва Агенция Франс Прес.

Ако съдът реши, че прекъсването на работата на Народното събрание е нелегално, то ще влезе в действие неотложно и Народното събрание ще бъде призован, изясни пред Агенция Франс Прес преподавателят по право в лондонския университет " Кралица Мери " Сионайд Дъглас-Скот.

" Добър късмет за договорка "

Междувременно през вчерашния ден след среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Люксембург Джонсън сподели, че има положителни шансове за договорка за Брекзит, само че това не е безусловно несъмнено, съобщи " Ройтерс ".

" Да, има добър късмет за договорка, да, мога да видя, че тя се оформя, всеки може да види почти какво може да се направи ", съобщи Джонсън пред кореспонденти. " Моментът е сложен, явно имаме доста огромно предпочитание да създадем това, само че не желая хората да си мислят, че то безусловно е " в забрадка вързано ". Не е безусловно в забрадка вързано, ще би трябвало да се свърши усилена работа ", добави той.

Според известие на канцеларията на английския министър-председател след срещата с Юнкер договарянията сред Англия и Европейския съюз за съглашение за овакантяване ще бъдат засилени. Беше повторено, че той няма да изиска отсрочване на Брекзит след 31 октомври.

" Лидерите се съгласиха, че е належащо разискванията да се засилят и че скоро ще се организират ежедневни срещи. Беше реализирано единодушие, че би трябвало също по този начин да се водят договаряния на политическо равнище сред Мишел Барние и министъра за Брекзит ", съобщи още премиерската канцелария. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (711)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР