Британският външен министър Лиз Тръс заяви, че международните санкции срещу

...
Британският външен министър Лиз Тръс заяви, че международните санкции срещу
Коментари Харесай

От Лондон искат санкции срещу Русия до пълното освобождаване на Украйна

Британският външен министър Лиз Тръс съобщи, че интернационалните наказания против Русия трябва да бъдат в действие до цялостното евакуиране на съветските сили от цяла Украйна, цитира думите й Руската работа на Би Би Си.

" Путин се опозорява на международната сцена. Трябва да подсигуряваме, че той ще бъде надвит в Украйна, което няма да му донесе никаква изгода и в последна сметка ще го възпре от нова експанзия ", сподели Тръс преди срещата на външните министри на Г-7 в Германия.

Припомняме, че британският министър на защитата на Англия Бен Уолъс по време на тирада в Националния боен музей в Лондон  съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин и съветските водачи са огледало на фашизма на Нацистка Германия. 

Уолъс бе безапелационен тогава, че руското управление би трябвало да показа участта на нацистите, които в последна сметка бяха изправени пред Нюрнбергския развой за своите зверства.

Преди няколко седмици Тръс към този момент сподели, че да се приказва за унищожаване на глобите е допустимо единствено при цялостно преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски от цялата територия на Украйна.

Тя сподели също, че съюзниците на Украйна би трябвало да вземат решение за нови наказания против Русия и че би трябвало да отидат " по-бързо и по-далеч " в поддръжка на Украйна в нейната битка.

" Най-добрият метод да се подсигурява дълготрайната сигурност на Украйна е тя да може да се пази. Това значи да се даде на Украйна явен път към оръжията, съвместими с НАТО ", сподели тя.

Както изяснява дипломатическият сътрудник на Би Би Си Джеймс Ландейл, задачата на сходно изрично изказване е да алармира на Кремъл, че Англия не е подготвена да прави никакви отстъпки във време на военна експанзия.

В същото време, прецизира Ландейл, подобна твърда позиция на Англия в бъдеще може евентуално да попречи на украинската страна по време на договарянията за помирение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР