Британският външен министър Лиз Тръс даде положителна проба за коронавирус

...
Британският външен министър Лиз Тръс даде положителна проба за коронавирус
Коментари Харесай

Британският външен министър е с COVID-19 преди планираната визита в Украйна

Британският външен министър Лиз Тръс даде позитивна проба за ковид в понеделник вечер само часове преди плануваното й пътешестване до Украйна, оповестява Politico.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 142
„ За благополучие, съм си сложила три дози от имунизацията против COVID-19 и ще работя от у дома, където ще се самоизлирам “, написа тя в Twitter.

I tested positive for Covid this evening.

Thankfully I’ve had my three jabs and will be working from home while I isolate.
— Liz Truss (@trussliz)
Тръс трябваше да пътува до източноевропейската страна за диалози с украинския президент Владимир Зеленски на фона на възходящото напрежение поради натрупването на военни сили на Русия на границата с Украйна. Премиерът Борис Джонсън, обаче, ще реализира визитата.

Тръс е вторият министър от кабинета на Обединеното кралство, инфектиран с ковид в границите на няколко дни, откакто министърът на образованието Надхим Захауи удостовери, че е дал позитивна проба в неделя.

В понеделник външният министър се обърна към Камарата на общините, като разгласи проект за засилени наказания, който ще удари съветския бизнес при положение, че Москва нахлуе в Украйна.

Тя седеше на три места от Борис Джонсън без маска, до момента в който той отговаряше на въпроси по отношение на отчета на държавния чиновник Сю Грей за абсурда „ Партигейт “. Според Sky News, Тръс е присъсътвала на съвещание на комисията от 1922 година на депутатите тори в понеделник вечерта, дружно с Джонсън и няколко други министри от кабинета.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 142  Зам.-държавният секретар на Съединени американски щати към Кирил Петков: Благодаря за лоялността ви към НАТО Зам.-държавният секретар на Съединени американски щати към Кирил Петков: Благодаря за лоялността ви към НАТО  Елеонора Митрофанова: Русия счита за неприемлива даже мисълта за война с Украйна

Елеонора Митрофанова: Русия счита за неприемлива даже мисълта за война с Украйна  Дипломат: Нагнетяването на нервност към хипотетичната експанзия на Русия в Украйна вреди на самата Украйна Дипломат: Нагнетяването на нервност към хипотетичната експанзия на Русия в Украйна вреди на самата Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР