Британският външен министър Доминик Рааб зададе тона на бъдещите отношения

...
Британският външен министър Доминик Рааб зададе тона на бъдещите отношения
Коментари Харесай

Световните медии: Лондон задава тона на бъдещите отношения с Брюксел

Британският външен министър Доминик Рааб зададе тона на бъдещите връзки на Обединеното кралство с Европейски Съюз, изпращайки директива до английските дипломати по света да сядат надалеч от европейските си сътрудници на интернационалните срещи на високо ниво и да заемат самостоятелна позиция, написа френският в. " Фигаро ", представен от Българска телеграфна агенция.

Британски първи посланик акцентира, че водачите в Брюксел няма да могат да попречат на Лондон да следва личния си път след края на преходния интервал, който изтича на 31 декември тази година.

Раздалечаването на позициите на двете страни става в миг, в който Лондон и Брюксел показват мощ преди началото на договарянията, които следва да стартират скоро и които наподобява ще бъдат тежки. Верен на стила си, английският министър председател Борис Джонсън е решил да нападна фронтално, прибягвайки при нужда до закани. В първата си тирада след Брекзита, която той ще произнесе по-късно през днешния ден, се чака Джонсън да съобщи ясно, че желае лимитирано търговски съглашение, сходно на подписаното с Канада. В днешната си тирада Джонсън ще изложи твърдата си позиция по договарянията след Брекзита, заявявайки, че Лондон ще откаже да одобри европейските правила за обществената отбрана и опазването на околната среда, акцентира английският в. " Индипендънт ". Изборът не е сред съглашение или липса на такова, а сред търговски връзки по модела на Канада, или по модела на Австралия, ще подчертае английският министър председател. " Във всеки случай, не се колебая, че Англия ще просперира. И несъмнено, новите ни връзки с най-близките ни съседи ще доближават надалеч оттатък търговията ", се споделя в фрагментите от текста на речта, която следва да произнесе Джонсън.

Вчера ирландският министър председател Лио Варадкар предизвести английското държавно управление да понижи националистическите изказвания и акцентира, че " твърдите червени линии ", обрисувани от английския министър председател, може да попречат на сключването на комерсиално съглашение, напомня в. " Индипендънт ".

Очаква се в днешната си тирада английският министър председател да увери, че Англия ще просперира, даже в случай че не успее да контракти желаните условия за комерсиално съглашение с Европейски Съюз, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ".

Джонсън към този момент сподели, че изтеглянето от най-големия търговски блок в света като " миг на национално обновяване ", който ще усъвършенства икономическите достижения. Но в случай че не успее да потвърди, че критиците му бъркат, английските гласоподаватели ще упрекват единствено неговото държавно управление, предизвестява американското издание.

Бившият ръководител на Европейския съвет Доналд Туск съобщи през вчерашния ден в изявление за Би Би Си, че Европейски Съюз би посрещнал с възторг възможна кандидатура на Шотландия за наново присъединение, в случай че английската провинция получи самостоятелност. Тези изявления ще поддържат напъните на шотландския първи министър Никола Стърджън за образуване на нов референдум за самостоятелност, отбелязва английският в. " Гардиън ".

През тази седмица министър председателят Борис Джонсън искаше да разгласи пред обществото нова епоха на разцвет след Брекзита, както и амбициозна екологична стратегия. Извършеното нощес нахлуване с хладно оръжие в южната част на Лондон обаче ще го принуди да потвърждава на британците, че разполага с отговори за разрешаването на явни проблеми в правосъдната система, отбелязва английският в. " Гардиън ". Изданието показва, че екстремистът Судеш Аман, направил нападението през вчерашния ден, наскоро е бил пуснат от пандиза и е бил под интензивно полицейско наблюдаване по време на осъществената от него офанзива, което повдига въпроса за какво е освободен и по какъв начин при такова наблюдаване, той прави офанзивата. Судеш Аман е излежал половината от присъдата си от над 3 години, наложена му за владение и разпространяване на екстремистки материали, когато е бил пуснат на независимост. Освобождаването му е станало според разпореждания на английско законодателство. Но защото Судеш Аман е бил преценен като представляващ риск субект, той е бил подложен под наблюдаване след освобождението.

224 други пандизчии, направили прегрешения, свързани с тероризъм, чакат също освобождението си по силата на същите разпореждания, акцентира английското издание, акцентирайки, че даже предлагането на Борис Джонсън терористите да излежават най-малко 14 години не би попречило на освобождението на 20-годишния Аман, който не е бил измежду причинителите на най-сериозните закононарушения. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР