Британският външен министър Доминик Рааб зададе тона на бъдещите отношения

...
Британският външен министър Доминик Рааб зададе тона на бъдещите отношения
Коментари Харесай

Лондон задава тона на бъдещите отношения с Брюксел

Британският външен министър Доминик Рааб зададе тона на бъдещите връзки на Обединеното кралство с Европейски Съюз, изпращайки директива до английските дипломати по света да сядат надалеч от европейските си сътрудници на интернационалните срещи на високо ниво и да заемат самостоятелна позиция, написа френският в. " Фигаро ".

Британски първи посланик акцентира, че водачите в Брюксел няма да могат да попречат на Лондон да следва личния си път след края на преходния интервал, който изтича на 31 декември тази година.

Раздалечаването на позициите на двете страни става в миг, в който Лондон и Брюксел показват мощ преди началото на договарянията, които следва да стартират скоро и които наподобява ще бъдат тежки. Верен на стила си, английският министър председател Борис Джонсън е решил да нападна фронтално, прибягвайки при нужда до закани. В първата си тирада след Брекзита, която той ще произнесе по-късно през днешния ден, се чака Джонсън да съобщи ясно, че желае лимитирано търговски съглашение, сходно на подписаното с Канада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР