Британският външен министър Доминик Рааб се надява да започне до

...
Британският външен министър Доминик Рааб се надява да започне до
Коментари Харесай

Великобритания иска търговска сделка с Япония до края на годината

Британският външен министър Доминик Рааб се надява да стартира до няколко седмици договаряния с Япония за комерсиално съглашение, които да бъде подписано тази година, съобщи Ройтерс.

" Стремежът е да бъде завършено (споразумението) до края на годината. Със сигурност можем да го стартираме по-рано от началото на пролетта ", сподели в изявление за организацията Рааб след диалози с японския си сътрудник Тошимицу Мотеги.

Япония е в листата с цели частично поради размера на пазара, само че също по този начин и тъй като страната е централна за индийско-тихоокеанския район, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Мотеги, който сподели, че Япония също желае бързо привършване на комерсиалните договаряния, се срещна с Рааб в Токио, при първото му посещаване в чужбина след излизането на Англия от Европейски Съюз.

Лондон договаря по бъдещите си връзки с Брюксел и стартира договаряния по съглашения за свободна търговия с други огромни стопански системи, като Съединени американски щати и Япония.

Докато беше в Европейски Съюз, Англия бе част от всеобхватно комерсиално съглашение с Япония.

Желанието на Лондон бързо да подписа нови търговски съглашения може да е от изгода за Япония, която се пробва да контракти по-изгодни условия.

Мотеги сподели, че е помолил Рааб да бъдат отстранени рестриктивните мерки за импорт на японски храни и други артикули, наложени от Брюксел след нуклеарната повреда във Фукушима през 2011 година.

Европейски Съюз разхлаби тези ограничавания предходната година, само че към момента упорства да се вършат инспекции и да се издават документи за генезис за някои японски артикули, в това число морски храни.

" Със сигурност ще походим доста деликатно към всичко, което визира стандартите за храни, здраве и сигурност. Разбираме терзанията на Япония по този въпрос и ще се опираме на научния метод ", съобщи Рааб. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР