Британският външен министър Доминик Рааб се надява да започне до

...
Британският външен министър Доминик Рааб се надява да започне до
Коментари Харесай

Великобритания иска да сключи споразумение за свободна търговия с Япония до края на годината

Британският външен министър Доминик Рааб се надява да стартира до няколко седмици договаряния с Япония за комерсиално съглашение, които да бъде подписано тази година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Стремежът е да бъде завършено (споразумението) до края на годината. Със сигурност можем да го стартираме по-рано от началото на пролетта ", сподели в изявление за организацията Рааб след диалози с японския си сътрудник Тошимицу Мотеги.



Япония е в листата с цели частично поради размера на пазара, само че също по този начин и тъй като страната е централна за индийско-тихоокеанския район, добави той.

Мотеги, който сподели, че Япония също желае бързо привършване на комерсиалните договаряния, се срещна с Рааб в Токио, при първото му посещаване в чужбина след излизането на Англия от Европейски Съюз.

Лондон договаря по бъдещите си връзки с Брюксел и стартира договаряния по съглашения за свободна търговия с други огромни стопански системи, като Съединени американски щати и Япония.

Докато беше в Европейски Съюз, Англия бе част от всеобхватно комерсиално съглашение с Япония.

Расте броят на работещите небогати във Англия

Желанието на Лондон бързо да подписа нови търговски съглашения може да е от изгода за Япония, която се пробва да контракти по-изгодни условия.

Мотеги сподели, че е помолил Рааб да бъдат отстранени рестриктивните мерки за импорт на японски храни и други артикули, наложени от Брюксел след нуклеарната повреда във Фукушима през 2011 година.

Европейски Съюз разхлаби тези ограничавания предходната година, само че към момента упорства да се вършат инспекции и да се издават документи за генезис за някои японски артикули, в това число морски храни.

"Със сигурност ще походим доста деликатно към всичко, което визира стандартите за храни, здраве и сигурност. Разбираме терзанията на Япония по този въпрос и ще се опираме на научния метод ", съобщи Рааб.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР