Британският външен министър Доминик Рааб, който е на посещение в

...
Британският външен министър Доминик Рааб, който е на посещение в
Коментари Харесай

Лондон предлага регионална коалиция за контрол върху талибаните в Афганистан

Британският външен министър Доминик Рааб, който е на посещаване в Пакистан в границите на напъните за евакуиране от Афганистан на останалите там британци и афганистанските им сътрудници, предложи основаване на районна коалиция от страни, която да държи виновни талибаните за техните дейности.

Подкрепата на Пакистан за сходна коалиция е извънредно значима, посочи Доминик Рааб. Той още веднъж сподели, че Англия не признава талибаните като държавно управление на Афганистан, само че всички канали за връзка с тях би трябвало да останат открити.

По неговите думи разговорът е нужни, с цел да се помогне на хората, които желаят да изоставен Афганистан. " Пакистан е жизненоважен сътрудник за Обединеното кралство и през днешния ден с външния министър на Пакистан Шах Махмуд Куреши обсъдихме по какъв начин да осигурим безвредното овакантяване на хора от Афганистан и значимостта на един съгласуван интернационален отговор ", означи Рааб.

Рааб даде обещание Англия да поеме своя дял от филантропичната отговорност на фона на загрижеността от съседите на Афганистан от идване на огромен брой бежанци. Ще поддържаме страните, които понасят най-тежкото задължение, сподели външният министър, откакто към този момент бе оповестено, че Лондон отпуска 30 милиона паунда за задачата.

От Пакистан показаха угриженост след идването на талибани на власт от погранични произшествия по общата им граница. Източник от пакистанското държавно управление бе представен да споделя, че без значение дали признаваме или не държавно управление на талибаните, стабилността на Афганистан е доста значима и Исламабад е подготвен да помогне на талибаните за реорганизиране на тяхната войска, тъй че да могат да управляват територията си и да се оправят с враждебно настроените към тях други военизирани групировки, в това число „ Ислямска страна “.

Междувременно в Лондон парламентарната комисия по външни каузи разгласи желанието си да стартира следствие на Доминик Рааб за оправянето му с рецесията в Афганистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР