Британският външен министър Джеймс Клевърли каза в събота, че е

...
Британският външен министър Джеймс Клевърли каза в събота, че е
Коментари Харесай

Обединеното кралство призова Израел за сдържаност

Британският външен министър Джеймс Клевърли сподели в събота, че е провел диалози с израелското държавно управление относно задължението му да съблюдава интернационалното право и да резервира живота на цивилни в Газа, както и военните му да демонстрират въздържаност.

" Обединеното кралство е ясно и постоянно е било ясно, че Израел има право на самозащита и правото да обезпечи освобождението на тези, които са били отвлечени на 7 октомври ", сподели Клевърли на мирната среща в Кайро, проведена от Египет.

" Ние сме също по този начин ясни, че би трябвало да работим дружно за облекчаване на страданието на палестинския народ в Газа и че дейностите им са в сходство с интернационалното право.

" Въпреки необикновено сложните условия, аз приканих за дисциплинираност, професионализъм и въздържаност от израелските военни ", добави той.

Клевърли сподели, че интернационалната общественост би трябвало да работи, за да предотврати обстановката в Газа да предизвика районен спор, като акцентира, че " Хамас " желае точно това.

" Имаме обвързване да работим дружно, с цел да предотвратим неустойчивостта да погълне района и да отнеме още повече животи ", сподели Клевърли.

" Следователно би трябвало да подсигуряваме, че " Хамас " няма да завоюва. По-скоро трябва да подсигуряваме, че мирното взаимно битие ще завоюва. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР