Британският външен министър Джереми Хънт си навлече критики от дипломатическите

...
Британският външен министър Джереми Хънт си навлече критики от дипломатическите
Коментари Харесай

Британски министър бе разкритикуван, след като сравни ЕС със Съветския съюз

Британският външен министър Джереми Хънт си навлече рецензии от дипломатическите среди, откакто съпостави Европейския съюз със Съветския съюз в тирада на годишната конференция на Консервативната партия, съобщи Франс прес.

Вчера Хънт упрекна Европейски Съюз, че се стреми " да накаже " Англия поради решението й да го напусне и направи паралел с опитите на Съветския съюз да попречи на жителите си да напущат територията му.

Питър Рикетс, който от 2006 до 2010 година е бил непрекъснат секретар на външното министерство, окачестви в Туитър изявлението на Хънт като " нелепости, които са недостойни за английски външен министър ".

" Каквото и да е мнението ви за Брекзит, за английския външен министър е шокираща неточност в преценката да съпостави Европейски Съюз със Съветския съюз ", съобщи в Туитър Саймън Фрейзър, непрекъснат секретар във външното министерство от 2010 до 2015 година

Англия би трябвало да излезе от Европейски Съюз в края на март 2019 година, само че шест месеца преди крайния период договарянията по съглашение за раздялата буксуват.-->

 Джереми Хънт БГНЕС
" За всички нас, и изключително за външните министри, ще е от изгода да отваряме учебник по история понякога ", съобщи основният представител на Европейската комисия Маргаритис Схинас в отговор на журналистически въпрос през днешния ден.

В речта си Джереми Хънт приказва за свое посещаване в Латвия, която по думите му е станала " съвременна народна власт, член на НАТО и Европейски Съюз " след придобиването на самостоятелност.
" Какво се случи с доверието и идеалите на европейската фантазия? Европейски Съюз бе предопределен да брани свободата. Съветският съюз беше този, който пречеше на хората да заминат ", съобщи той.

" Ако превърнете европейския клуб в затвор, желанието за бягство няма да намалее, а ще нарасне и ние няма да сме единственият пандизчия, който се пробва да избяга ", предизвести Хънт.
 Джереми Хънт БГНЕС

На това посланичката на Латвия в Лондон отвърна в Туитър, че " Европейски Съюз донесе благополучие, тъждество, напредък и почитание " на страната й, до момента в който Съветският съюз " унищожи живота на хората от три генерации ".

Чешкият заместител външен министър Томаш Петршичек съобщи в Туитър, че " Европейски Съюз в действителност не е Съветският съюз ".

" В Европа вземаме дружно решения в Брюксел, до момента в който Москва решаваше от наше име, без нас ", акцентира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР