Британският външен министър Джереми Хънт ще отправи призив днес към

...
Британският външен министър Джереми Хънт ще отправи призив днес към
Коментари Харесай

Великобритания иска САЩ и Европа да наложат още санкции на Русия

Британският външен министър Джереми Хънт ще насочи апел през днешния ден към Съединените щати и европейските страни да наложат още наказания на Русия, с цел да противодействат на президента Владимир Путин, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Хънт ще произнесе през днешния ден в Американския институт за мир във Вашингтон тирада, фрагменти от която бяха оповестени авансово от английското посолство в Съединени американски щати.

Той ще съобщи: " Международните правила са потъпквани непрекъснато от огромни страни като Русия. Подобно нападателно и злонамерено държание подкопава интернационалния ред, основан, с цел да ни пази ", предава Българска телеграфна агенция.

" Разбира се, би трябвало да беседваме с Москва, само че би трябвало също да сме почтени: външната политика на президента Путин направи света по-опасен. Днес Обединеното кралство желае от своите съдружници да отидат по-далеч и приканва Европейския съюз да направи глобите си всеобхватни, тъй че ние да застанем в действителност един до друг със Съединените щати. Това значи да разобличаваме нарушаванията и да им отвръщаме в един глас където и когато да са осъществени - от улиците на Солсбъри до ориста на Крим ".

Отравянето през март в английския град Солсбъри на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, което съгласно Лондон е осъществено от съветските управляващи, тласна Русия и Англия в сериозна дипломатическа рецесия, припомня Агенция Франс Прес.

Правителството на Съединени американски щати показва неотстъпчивост към Москва и наскоро наложи нови наказания поради аферата Скрипал, само че това обръщение постоянно се замъглява от желанието на президента Доналд Тръмп да сходни връзките с Русия. На срещата с съветския президент Владимир Путин в Хелзинки през юли Тръмп прояви мощна подготвеност за съгласие с него, незабавно откакто смъмри съдружниците си от НАТО в Брюксел, прибавя Агенция Франс Прес.

Според английския външен министър надеждността на НАТО е била подкопана. " Онези, които не споделят нашите полезности, би трябвало да знаят, че постоянно ще би трябвало да заплащат висока цена, в случай че пресекат алените линии - без значение дали става дума за териториални нашествия, за приложимост на неразрешени оръжия или хакерски атаки ", ще каже Хънт във Вашингтон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР