Британският външен министър Джереми Хънт призова Саудитска Арабия да даде

...
Британският външен министър Джереми Хънт призова Саудитска Арабия да даде
Коментари Харесай

Лондон призова Рияд да даде обяснения за изчезналия журналист

Британският външен министър Джереми Хънт прикани Саудитска Арабия да даде пояснение какво се е случило с журналиста Джамал Хашоги, който изчезна, откакто влезе в саудитското консулство в Истанбул предходната седмица, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Изчезването на Хашоги, който до неотдавна беше прочут основен редактор на вестник в Саудитска Арабия и консултант на някогашния началник на разузнаването й, провокира безпокойствие по целия свят. Турски чиновници допускат, че той е погубен в консулството.

" Току-що се срещнах със саудитския дипломат, търсейки незабавен отговор за ориста на Хашоги. Расте насилието против публицисти в света и това е голяма опасност за свободата на словото. Ако медийните известия се окажат правилни, ние ще се отнесем доста съществено към този случай. Приятелството зависи от споделени полезности ", написа Хънт в Туитър.

Хашоги беше и колумнист във авторитетния вестник " Вашингтон пост ", от страниците на който подлагаше на критика престолонаследника на Саудитска Арабия. Предполага се, че точно това е причина за изгубването му.

 С. Арабия мълчи за мистериозно изчезналия публицист Джамал Кашоги Виж още С. Арабия мълчи за мистериозно изчезналия публицист Джамал Кашоги
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР