Британският външен министър Джереми Хънт, претендент за премиерския пост на

...
Британският външен министър Джереми Хънт, претендент за премиерския пост на
Коментари Харесай

Британският външен министър: ЕС има готовност да предоговори Брекзит

Британският външен министър Джереми Хънт, кандидат за премиерския пост на Тереза Мей, съобщи, че немският канцлер Ангела Меркел е загатнала, че Европейски Съюз е подготвен да предоговори съглашението за Брекзит. Хънт съобщи, че е приказвал с Меркел на честванията във връзка годишнината от Десанта в Нормандия тази седмица и е уверен, че смяна на съглашението е допустима.


" Тя сподели, че несъмнено с нов английски министър председател, бихме желали да разгледаме решенията, които имате ", сподели Хънт пред Sky News. " Абсолютно ясно съм, че в случай че приемем верния метод към това, европейците ще са склонни да преговорят пакета. ", добавя той.

Министърът не посочи дали се базира на правнообвързващото съглашение за овакантяване, което Европейски Съюз неведнъж е упорствал, че не може да бъде отворено още веднъж или приказва за съпътстваща политическа декларация за бъдещите връзки.

Брюксел съобщи, че декларацията може да бъде преразгледана, в случай че Англия направи основна смяна в позициите си, да вземем за пример по отношение на митническия съюз или достъпа до единния пазар.

Тереза Мей контракти съглашението с Европейски Съюз предходната година, само че то беше отхвърлено от Народното събрание три пъти, което докара до отсрочване на Брекзит до 31 октомври.
 Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за "подреден " Брекзит
Германия ще продължи да работи за "подреден " Брекзит, съобщи федералният канцлер Ангела Меркел, часове, откакто министър-председателят Тереза Мей съо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР