Британският външен министър Джереми Хънт обяви, че съществува опасност за

...
Британският външен министър Джереми Хънт обяви, че съществува опасност за
Коментари Харесай

Великобритания предупреди за опасност да няма сделка за Брекзит

Британският външен министър Джереми Хънт разгласи, че съществува заплаха за неспособност за подписване на съглашение за Брекзит, в случай че договарящите от страна на Европейски Съюз чакат прекомерно дълго време Англия да " гледа с равнодушие ", откакто крайният период за реализиране на съглашение наближава, оповестява " Ройтерс ".

В първото си посещаване в чужбина след назначението си, Хънт акцентира, че Германия е " един от най-хубавите другари на Англия в света " и че те споделят общ ангажимент към учреден на правила интернационален ред.

Но всички може да бъдат наранени от безредно излизане на Англия от Общността.

" Когато иде тирада за Брекзит, налице е доста сериозна заплаха да не бъде подписано съглашение за Брекзит по случайност ", разяснява Хънт по време на взаимна конференция с немския си сътрудник Хайко Маас.

Предшественикът на Хънт - Борис Джонсън, който беше огромен покровител на корав Брекзит, подаде оставка през предходната седмица.

След като остават малко повече от осем месеца преди Англия да излезе от Европейски Съюз, договарящите остават надълбоко разграничени по отношение на това каква форма би трябвало да вземе Брекзит.

" Смятам, че доста хора в Европейски Съюз считат, че просто би трябвало да чакат задоволително време, а Англия ще гледа безразлично ", посочи Хънт.

" Моята същинска паника е, че (хаотичен Брекзит) ще промени отношението на английската общност към Европа в границите на едно потомство и ще докара до цепнатина в връзките, което би било доста нездравословно ", добави английският първи посланик.

От своя страна Маас уточни, че Германия не желае хаотичен Брекзит.

" Искаме съглашение. А също по този начин знаем, че за това би трябвало да предприемем стъпки един към различен ", означи той, като добави, че груповите ползи на Европейски Съюз би трябвало да бъдат предпазени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР