Британският външен министър Джереми Хънт е разтревожен, че Иран е

...
Британският външен министър Джереми Хънт е разтревожен, че Иран е
Коментари Харесай

Лондон изпрати предупреждение към Иран

Британският външен министър Джереми Хънт е угрижен, че Иран е поел по „ рисков път ", откакто през вчерашния ден завладя петролен танкер, плаващ в Ормузкия пролив под флага на Англия. Хънт е претендент и главен съперник на Борис Джонсън за водач на английската Консервативна партия и възможен предстоящ министър председател.

Иранската организация " Фарс " заяви, че корабът Stena Impero е отведен в пристанището на Бандер Аббас, откакто съобщи, че танкерът е взел участие в случай с ирански рибарски транспортен съд.

„ Вчерашните дейности в Персийския залив демонстрират тревожни признаци, че Иран може да избере рисков път на нелегално и дестабилизиращо държание след законното задържане на петролния танкер от Гибралтар ", съобщи Хънт в Twitter. „ Както споделих през вчерашния ден, нашата реакция ще бъде премислена, само че мощен. Опитвахме се да намерим метод за решение на казуса с Grace 1, само че ще подсигуряваме сигурността на нашите кораби ", прибавя той.

Припомняме, че Британският флот конфискува иранския танкер Grace 1 в Гибралтар на 4 юли по съмнение в контрабанда на нефт за Сирия в нарушаване на глобите на Европейския съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР