Британският външен министър Борис Джонсън разговаря по телефона с руски

...
Британският външен министър Борис Джонсън разговаря по телефона с руски
Коментари Харесай

Борис Джонсън стана жертва на руски телефонни шегаджии

Британският външен министър Борис Джонсън беседва по телефона с съветски шегобиец, който се показа за арменския министър председател и разиска с него двустранните връзки, призна английското външно министерство, представено от Агенция Франс Прес. " Външният министър е осъзнал, че това е смешка и е прекратил диалога. Проверихме и незабавно разбрахме, че това е телефонна смешка ", съобщи министерството.
 
Разговорът с шегаджията, който е обвинен във връзки с съветските секрети служби , е траял 18 минути и се е състоял предходната седмица, посочи в. " Гардиън ". Втори руснак е взел участие в подготовката на шегата.
 

British Foreign Secretary Boris Johnson holds an 18-minute phone call with Russian pranksters posing as the newly elected Armenian leader Nikol Pashinyan, jokes about Russia and the poisoning of ex-spy Sergei Skripal
— DAILY SABAH (@DailySabah)

Двамата руснаци са разпознати като Алексей Столяров-Лексус и Владимир Кузнецов-Вован. Те разгласиха запис на диалога , в който Джонсън твърди събеседника си, който мисли за новия арменски министър председател Никол Пашинян , в поддръжката на Англия.
 
Джонсън приказва и за сложните връзки сред неговата страна и Русия . " Опасявам се, че Русия наподобява неспособна да устои да не работи злоумишлено, по един или различен метод. Не желаеме Студена война, само че желаеме да забележим усъвършенствания в държанието на Русия ", споделя в диалога английският външен министър.
 

AUDIO: Boris Johnson caught up in hoax call with Russian pranksters
Read more:
— The Telegraph (@Telegraph)

В диалога мнимият Пашинян споделя на Джонсън, че възнамерява да се срещне с съветския президент Владимир Путин в Сочи идната седмица и му желае съвет за тази среща, съобщи ДПА.-->
 

Джонсън се разсмива, когато събеседникът му, който приказва на британски с съветски акцент, показва вяра, че съветският президент Владимир Путин няма да го токсини с " Новичок " - бойното отровно вещество, което съгласно английските управляващи е употребявано през март против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Англия.
 
 БГНЕС, списък

Джонсън декларира в диалога, че е " съвсем 100% сигурен ", че съветските специфични служби са забъркани в отравянето на Скрипал и щерка му, отбелязва ТАСС.
 
Лексус и Вован са измамили по телефона и други известни персони през последните години. Сред тях са президентът на Беларус Александър Лукашенко, турският президент Реджеп Тайип Ердоган и английската звезда Елтън Джон.

Russian pranksters discuss Putin and Skripal in call with Boris Johnson
— Guardian politics (@GdnPolitics)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР