Британският външен министър Борис Джонсън, който отдавна се застъпва за

...
Британският външен министър Борис Джонсън, който отдавна се застъпва за
Коментари Харесай

Борис Джонсън не иска “Брекзит, приличащ на тоалетна хартия“


Британският външен министър Борис Джонсън, който от дълго време се застъпва за напускането на Евросъюза, в събота предизвести министър-председателя Тереза Мей против "Брекзит", който е "мек, разтеглив и като че ли безпределно дълъг" като ролка тоалетна хартия.

На страниците на в. „ Сън “ той писа във връзка втората годишнина от историческото гласоподаване. В материала си Джонсън упорства против "Брекзит като тоалетна хартия “, употребявайки жаргонната дума за тоалетна хартия, и прикани премиера си да "изпълни мандата на народа и да достави цялостен английски Брекзит".

Екипът на Мей е на път да влезе в идващия кръг от договаряния с сътрудници от Европейски Съюз, само че към момента би трябвало да дефинира тъкмо какво желае от бъдещите връзки на Англия с континента, изключително в региона на митническото контролиране.

Борещите се срещу Брекзит трябваше да отбележат годишнината по-късно в събота с проява в Лондон, настоявайки за "гласуване на народа" дали да бъде утвърдена окончателната договорка, която Мей подписа с Европейски Съюз, в случай че въобще бъде реализирано съглашение.

Министърът на търговията Лиъм Фокс, някогашен евроскептик, упорства, че министър-председателят към момента е подготвена да се откаже от договарянията, в случай че не бъде реализирана приемлива договорка.

"Премиерът постоянно е казвал, че никаква договорка е по-добра от неприятна сделка", сподели Фокс пред Би Би Си в изявление, излъчено в събота.

„ Важно е, когато влезем в идната фаза от договаряния, Европейски Съюз да разбере това и да повярва в него... Мисля, че нашите сътрудници в договарянията няма да бъдат мъдри в случай че си помислят, че министър председателят просто е блъфирал. “/БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР