Британският външен министър Борис Джонсън, който бе водеща фигура в

...
Британският външен министър Борис Джонсън, който бе водеща фигура в
Коментари Харесай

Борис Джонсън иска мост между Великобритания и Франция

Британският външен министър Борис Джонсън, който бе водеща фигура в акцията за овакантяване на Европейски Съюз преди референдума от 2016 година, разкри концепцията си за създаване на 35-километров мост над Ламанша по време на визитата на от френския президент Емануел Макрон във Англия, съобщи “Дейли Телеграф “, представен от организация “Ройтерс “.

Известният покровител на Брекзит е споделил концепцията си с Макрон, който съгласно английското издание е реагирал положително на предлагането и се е съгласил, че сред двете страни би трябвало да се изградят нови транспортни връзки.

Френският финансов министър Бруно Льо Мер обаче не посрещна концепцията толкоз задушевно.

“Всички хрумвания заслужават да бъдат взети под внимание, даже най-невероятните “, съобщи Льо Мер, като добави, че тунелът под Ламанша и сега свързва втората и третата по величина стопански системи в Европа.

“Имаме огромни европейски инфраструктурни планове, които изискват съществено финансиране. Нека приключим нещата, които сме почнали, преди да мислим за нови. “, добави министъра пред радио „ Европа 1 “.

“Икономическият ни триумф зависи от положителната инфраструктура и положителните връзки. Защо тунелът под Ламанша да не е единствено първата стъпка в тази посока? “, написа Джонсън в Twitter.

От " Дейли Телеграф “ означават, че Джонсън е споделил пред свои сътрудници, че 35-километровият мост може да бъде финансиран от частни компании и че това ще усили търговията и туризма към страната след Брекзит.

" Технологиите непрекъснато се развиват, а и по света има надалеч по-дълги мостове ", е декларирал Джонсън пред свои доближени.

Липсата на спомагателна информация към проекта на Джонсън значи, че все още не е ясно как подобен мост би се отразил на работата на един от най-натоварените търговски коридори в света.

“Изграждането на мост с дължина 35 километра над Ламанша ще показа доста провокации, изключително като се имат поради, че най-големите кораби, който сега прекосяват канала, доближават до 60 метра над морското ниво в най-високата си точка “, съобщи Гай Платън, основен изпълнителен шеф на UK Chamber of Shipping.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР