Британският в. "Гардиън" ще съкрати до 180 служители поради икономическия

...
Британският в. "Гардиън" ще съкрати до 180 служители поради икономическия
Коментари Харесай

Британският в. Гардиън ще съкрати до 180 служители поради икономическия шок

Британският в. "Гардиън " ще редуцира до 180 чиновници заради икономическия потрес, дължащ се на коронавирусната пандемия, съобщи Франс прес.

Преструктурирането може да засегне до 110 места в комерсиалния, рекламния и маркетинговия отдел и 70 в редакцията на изданието, прецизира вестникът на своя интернет уебсайт. Според основния редактор Катрин Вайнър и генералния шеф на Медийната група "Гардиън " Анет Томас пандемията е довела до спад в приходите на изданието.

Одобриха първото лекарство за лекуване на ковид

Гардиън е следващата английска медия, почнала преструктуриране заради пандемията, която докара до спад на приходите от реклами и на физическите продажби, съобщи Българска телеграфна агенция.

През януари Би Би Си разгласи, че ще редуцира 450 чиновници в границите на проект за преструктуриране, който беше спрян по време на епидемията. Днес медията удостовери проекта и разгласи, че ще бъдат отстранени още 70 работни места заради "влошаване на финансовото състояние ".

Към тези 520 работни места се прибавят други 600 позиции, които ще бъдат отстранени от районните клонове на публичната медия. На 7 юли английската пресгрупа Рийч, притежател на таблоидите "Дейли мирър " и "Дейли експрес " разгласи, че ще редуцира 12 на 100 от чиновниците си, или към 550 работни места.

Би Би Си редуцира 450 позиции като част от проекта си за модернизиране
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР