Британският туроператор Томас Кук (Thomas Cook), обяви днес фалит, след

...
Британският туроператор Томас Кук (Thomas Cook), обяви днес фалит, след
Коментари Харесай

Британският туроператор Томас Кук обяви фалит

Британският туроператор Томас Кук (Thomas Cook), разгласи през днешния ден банкрут, откакто не е съумя да откри нужните пари, с цел да продължи активността си, и ще стартира произвеждане по разпродажба. Това предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Така се анулират почивките на стотици хиляди клиенти.

Властите ще би трябвало да провеждат завръщането в родината на близо 600 000 туристи, клиенти на остарялата туристическа компания в света, от които на 150 000 британци. Това е двойно по-голям банкрут от оповестения преди две години от английската самолетна компания Монек (Monarch) и на процедура значи, че интервенцията ще бъде най-голямата за цивилни след Втората международна война, отбелязва Агенция Франс Прес.

Въпреки забележителните старания, положени през уикенда, полемиките с разнообразни представители на групата и на нови източници на евентуално финансиране, съглашение не бе реализирано. Управителният съвет стигна до умозаключение, че няма различен избор, с изключение на да вземе ограничения за задействане на процедура по разпродажба и то неотложно, се разяснява в официалното съобщение на Томас Кук.

В същото време английските авиационни управляващи осведомиха, че Томас Кук, " туроператор и по едно и също време самолетна компания, е прекратил дейностите си. Всички резервации през Томас Кук, за полети и нощувки, са анулирани ".

Създаден през 1841 година, Томас Кук, най-старият в света самостоятелен туроператор, има 22 000 чиновници, от които 9000 във Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР