Британският тенисист Даниел Еванс е временно наказан, след като в

...
Британският тенисист Даниел Еванс е временно наказан, след като в
Коментари Харесай

Британски тенисист даде положителна проба за кокаин

Британският тенисист Даниел Еванс е краткотрайно осъден, откакто в петък беше оповестено, че е заловен с позитивна проба за кокаин от шампионата в Барселона през април. Световният №50, който през тази година доближи до първия си край от ATP в Сидни, направи изказване.

" Това е сложен ден за мен, само че желаех да дойда и персонално да оповестя, че през април дадох позитивна проба за кокаин ", сподели 27-годишният тенисист.

Еванс твърди, че казусът няма нищо общо с тениса, само че надълбоко съжалява за постъпката си.

" Допуснах неточност и в този момент ще си изтърпя следствията. Това не е задоволително държание. Подведох фамилията ми, екипа си и моите спонсори ", добави той.

Еванс, който през тази седмица напусна шампионата в " Куинс " заради травма, ще бъде осъден от 26 юни и няма да може да взе участие на " Уимбълдън ".

" Г-н Еванс беше упрекнат на 16 юни, той се призна за отговорен за тестът си, взета на 24 април. Наказанието му влиза в действие от 26 юни до решение на случая ", разясниха от Антидопинговата комисия на Международната тенис федерация.

Преди две години Еванс беше изпаднал от първите 700 на международната класация, само че в последните 18 месеца се радва на най-хубавите си достижения. Той доближи до четвърти кръг на Australian Open, където загуби от Жо-Филдред Цонга.

На шампионата в Барселона, Еванс завоюва първия си мач на клей от това равнище, стигайки до осминафиналите, където загуби от Доминик Тийм.

Британецът не е първия тенисист с позитивна проба за кокаин. През 2009 година французинът Ришар Гаске се отърва единствено със глоба от единствено 10 седмици. Трибуналът на Международната тенис федерация счете, че той е приел кокаин, целувайки жена в нощен клуб.

През 2007 година някогашната №1 Мартина Хингис разгласи, че е дала позитивна проба на " Уимбълдън " и се отдръпна от професионалния тенис.

Петкратната победителна в шампионати от Големия шлем беше осъдена за две години, само че след това се върна като сполучлив играч на двойки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР