Британският тенисист Анди Мъри очаквано отказа участие в турнирите през

...
Британският тенисист Анди Мъри очаквано отказа участие в турнирите през
Коментари Харесай

Мъри очаквано отказа турнирите през февруари

Британският тенисист Анди Мъри предстоящо отхвърли присъединяване в шампионатите през идващия месец. Трикратният първенец от Големия шлем има проблеми с травма на бедрото и не може да се излекува изцяло след опарецията преди година.

Мъри отпадна в първия кръг на Откритото състезание на Австралия по-рано през седмицата и разгласи, че това може да бъде последното съревнование в професионалната му кариера.

Andy Murray has withdrawn from next month's Marseille Open and he may now decide to undergo hip surgery.

https://t.co/CUz6Ehoseo pic.twitter.com/M8ydI8cLck
— Sky Sports Tennis (@SkySportsTennis) January 18, 2019
Шотландецът, който имаше декларирани участия в Монпелие, Марсилия и Дубай през февруари, сподели след провалянето си в Мелбърн, че в околните дни ще реши дали да се подложи на нова интервенция, или ще играе на обезболяващи до "Уимбълдън ", където възнамерява да приключи кариерата си.

"Турнирът в Марсилия беше в календара на някогашния номер 1 в света, само че поради болки в бедрото Анди Мъри може би ще би трябвало да се подложи на нова интервенция и заради тази причина присъединяване в идващите няколко надпревари, в това число и в Марсилия, не е допустимо ", оповестиха уредниците на конкуренцията във френския град от 18 до 24 февруари.

This little girl and her speech at @DunblanePrimary on @andy_murray's "Never Give Up " attitude is just

https://t.co/HDCLbfLRQ5 #ATP pic.twitter.com/DnsSqRVIgt
— ATP Tour (@ATP_Tour) January 18, 2019
"Тежко, само че нямам избор. Исках да се завърна в Марсилия, където завоювах шампионат през 2008 година. Този купа, една от първите в кариерата ми, остава страховит спомен ", разяснява Мъри.

Той ще бъде сменен в главната скица от вицешампиона през 2013 година Томаш Бердих (Чехия). Турнирът в Монпелие започва на 2 февруари, а в Дубай - на 25 февруари.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР