Британският тенисист Анди Мъри демонстрира реалистична самооценка, като заяви, че

...
Британският тенисист Анди Мъри демонстрира реалистична самооценка, като заяви, че
Коментари Харесай

Анди Мъри: Наивно и глупаво е да мисля, че мога да върна топ форма

Британският тенисист Анди Мъри показва реалистична самокритика, като съобщи, че би било наивно и неуместно да има вяра, че в близко бъдеще може да се върне към формата, която демонстрираше в най-хубавите си години отпреди интервенцията на тазобедрената става.

32-годишният състезател, който има три трофеи от Големия шлем и златен олимпийски орден на сингъл, през тази година основно се изявява най-вече в шампионатите по двойки. Шотландецът акцентира, че към този момент играе без болки след сериозната интервенция, която претърпя през януари.

Сега пред него следва присъединяване на сингъл в китайския град Джухай. „ Не чакам да се върна към най-силната си форма. Мисля, че би било малко наивно и неуместно да имам вяра, че това е възможно”, разяснява Мъри, за който съществуваше възможност повече да не играе тенис на най-високо равнище поради хирургическата намеса.

„ Наистина имам вяра, че във връзка с тениса към момента мога да се изявявам на елитно равнище поради своите умения. Всичко опира до това дали физически мога да се приведа в задоволително положително положение.”

„ Тенисът постоянно е бил огромна част от моя живот, само че разбирам, че в действителност моето здраве е най-важното за един благополучен живот. Винаги съм се тревожел по какъв начин ще наподобява живота ми след тениса, само че в този момент казусът не е подобен. През последните няколко месеца получих визия и тя е брилянтна – извозвам време със фамилията и приятелите си. Това е страхотно”, добави Мъри.

След Джухай Мъри ще взе участие и в Откритото състезание на Китай, което ще се организира в Пекин, както и в Шанхай Мастърс. След това идва ред на завръщане в Европа, за Откритото състезание на Стария континент в Антверп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР