Британският телеком BT Group ще премахне оборудването на Huawei Technologies

...
Британският телеком BT Group ще премахне оборудването на Huawei Technologies
Коментари Харесай

Водеща световна икономика отхвърли Huawei

Британският телеком BT Group ще отстрани оборудването на Huawei Technologies от главната си 4G мрежа в границите на 2 години, оповестява Financial Times, представен от Reuters.

Компанията, която е най-големият снабдител на интернет и мобилни услуги в Обединеното кралство, лишава опцията Huawei да кандидатства за доставка на съоръжение и за нейната 5G мрежа. Това на процедура значи, че Англия също се отхвърля от услугите на китайската компания.

 Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei
Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei

Заради терзания за националната сигурност

Ходът ще приведе бизнеса на английския телеком в региона на мобилните телефони в сходство с вътрешната политика да държи оборудването на китайската компания в края на телекомуникационната инфраструктура във Англия.

Още през лятото английски държавни чиновници показаха подозрения в сигурността на оборудването на Huawei, акцентирайки, че то съставлява риск за английските телекомуникационни мрежи.

 Англия също има подозрения за сигурността на Huawei
Англия също има подозрения за сигурността на Huawei

След като в Съединени американски щати приканиха да не се употребяват техни артикули

Миналия месец Wall Street Journal заяви, че държавното управление на Съединени американски щати се пробва да убеди доставчиците на безжични услуги и интернет в съюзни страни да се откажат от телекомуникационно съоръжение на Huawei.

Китайската компания e нaблюдaвaна внимaтeлнo oт зaпaднитe paзyзнaвaтeлни aгeнции зapaди вpъзĸитe c ĸитaйcĸoтo пpaвитeлcтвo и възмoжнocттa тexниĸaтa й дa бъдe изпoлзвaнa зa шпиoнаж.

 Нова Зеландия също отхвърли Huawei
Още една развита западна страна отхвърли Huawei

Службите считат, че 5G оборудването й заплашва националната сигурност

Миналата седмица разузнаването на Нова Зеландия забрани на телекомите в страната да употребяват 5G съоръжение на Huawei поради опасения за националната сигурност. Техническите характерности на мобилните мрежи от пето потомство дават опция за достъп до всяка част от мрежата, в случай че единствено една част от нея бъде " пробита ".

През лятото Австралия също се отхвърли от покупката на 5G съоръжение на Huawei заради същата причина - опасения в шпионаж. Япония също обмисля сходна възбрана .
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР