Британският талант Кайл Едмънд изхвърли Григор Димитров от Australian Open!

...
Британският талант Кайл Едмънд изхвърли Григор Димитров от Australian Open!
Коментари Харесай

Жалко! Едмънд изхвърли Григор Димитров от Australian Open

Британският гений Кайл Едмънд изхвърли Григор Димитров от Australian Open! Двубоят от четвъртфиналите продължи близо 3 часа и приключи с триумф на Едмънд с 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Така Григор не съумя да се класира за втори следващ полуфинал в Мелбърн, а противникът му чака спечелилия от срещата сред Рафаел Надал и Марин Чилич.

49-ият в света Едмънд изигра може би мача на живота си досега, появи се на лимита на опциите си и съумя да преодолее съпротивата на Григор Димитров. Победата през днешния ден е първа за Кайл над тенисист от топ 10, а достигането до полуфинала е най-големият триумф до този миг в кариерата му.

Българинът по този начин и не се настрои към нападателната игра на своя конкурент, а в това време направи много непредизвикани неточности.

Кайл стартира решително с пробив, а до края на първия сет направи още един и излезе напред в резултата. Григор се завърна уместно през втората част и съумя да изравни сетовете. В трети сет имаше единствено един пробив, който бе на сметката на Едмънд, а през цялата част международният номер 3 стигна единствено да един брейкбол, който обаче не бе осъществен.

В заключителният сет Григор позволи ранен пробив, който съумя бързо да върне. При 4:4 обаче се стигна до нов пробив в интерес на Едмънд, а при своето подаване британецът сподели постоянни нерви. Последната точка бе топка в навън от страна на Григор.

Първи сет
Григор застана на сервис, а първото разиграване бе извоювано от Едмънд. Британецът сподели отличен форхенд, с който съумя да стигне до брейкпойнт. Българският тенисист обаче се оправи и даже получи преимущество. Съперникът му обаче стигна до втора точка за пробив и след топка в навън съумя да пробие - 0:1. Едмънд затвърди пробива с бърз гейм на 0 - 0:2.

Григор най-сетне се посъбуди и съумя да завоюва подаването си бързо - 1:2. Едмънд отвръща със същото и повежда с 3:1. Димитров сподели възстановяване на играта си, влезе два пъти на мрежата, а с мощен сервис затвори гейма на 0 - 2:3.

Българинът стартира добре при сервиса на Едмънд и поведе с 30-15, само че със сечен форхенд и воле Кайл съумя да обърне. Двойна неточност докара до тъждество в гейма. Топка в навън по диагонала даде преимущество на Григор, а нов навън докара до равнене на резултата 3:3. Двамата демонстрират доста зрелищен тенис, който радва феновете.

Сервисът на българина проработи, затрудни оптимално Едмънд, който прати две топки в мрежата и геймът е за Григор - 4:3. Младият британец бе безсърдечен на сервис и стигна бързо до равнене след гейм на 15 - 4:4.

Григор обаче изостана с 15:40 при своето подаване и бе притиснат оптимално. Топка в навън. С необикновено осъществяване обаче той съумя да пробие за повторно и да стигне до сервиране за сета - 4:5.

Димитров обаче пласира добре ударите си, провокира неточности на противника с мощен форхенд и дръпна с 40-15. Едмънд отвърна с мощен сервис и избави първата точка за пробив. Топка в навън на Григор и се стига до тъждество 40-40. А доста експанзия българинът съумя да затрудни противника си и приключи разиграването със смаш. Едмънд отново се избави с помощта на своя сервис. Кайл съумя да завоюва подаването си и този първи сет, откакто заложи на мощен и прецизен сервис, с който Григор не се оправи - 4:6!

Втори сет
Григор стартира стремително и с гейм на 0 - 1:0. Хасковлията стартира да се оправя по-добре със сервиса на Едмънд и стигна до пробив, след три топки в навън на британеца - 2:0. Вместо да затвърди обаче, Григор направи две непредизвикани неточности и британецът получи три благоприятни условия за пробив. Агресивна игра от българина избави първите две благоприятни условия за Едмънд. Мощен сервис на междинната линия и се стига до тъждество. Топка в мрежата и сполучлив форхенд вършат резултата 3:0 в негова изгода.

Димитров дръпна с 30-0 при подаването на своя противник, само че британецът стигна до 30-30. Дълбок ретур до правата докара до точка за пробив за хасковлията, само че тя бе избавена и се стигна до тъждество. Григор съумя да си завоюва нова точка за пробив, само че прати топката в навън. Едмънд се избави и завоюва подаването си - 3:1.

Григор понижи темпото и с по-консервативна игра съумя да вземе своето подаване - 4:1. Едмънд също завоюва относително елементарно гейма си, който приключи с топка в мрежата от страна на българина - 4:2. Димитров продължи с по-спокойната игра, която зае мястото ан експанзията и разумно се стигна до тъждество при сервиса на българина - 40-40. Двойна неточност и Едмънд има късмет да върне пробива. Световният номер 3 се измъкна от сложната обстановка, а топка в навън му донесе триумф в гейма - 5:2.

Кайл Едмънд съумя елементарно при своето подаване, само че Димитров ще сервира за продобиване на сета - 5:3. Гришо поведе с 30-0, само че се стигна до 30-30. Топка в мрежата води до точка за сета за международния номер 3. Нова топка в мрежата след мощен сервис и сета е за Григор - 6:3!

Трети сет
Едмънд сбърка форхенд при 30-30. После отрази с първата си точка в гейма, при която не трябваше да влиза в разиграване. Със сервис в тялото британецът взе преимущество и затвори гейма - 0:1. Григор отвърна с бързо извоюван собствен сервис - 1:1. Британецът още веднъж бе усложнен при сервиса си, стигна се до тъждество, само че съумя да се измъкне и още веднъж да поведе в сета - 1:2.

Едмънд стигна до брейкбол при подаването на Григор, само че българинът съумя да се избави и да изравни. Едмънд пък още веднъж взе бързо подаването си и поведе с 3:2. Гейм на 0 за Димитров и равенството е възобновено - 3:3. Британецът бе безсърдечен при своя сервис и непогрешим - гейм на 0. Младият противник на Григор съумя да стигне и до пробив, след две двойни неточности на нашия тенисист и обстановката в сета се усложнява - 3:5. Кайл Едмънд сподели силата си на сервис, а с доста нападателна игра притисна Димитров и в последна сметка съумя да затвори сета при първата си опция. 6:3 за Едмънд!

Четвърти сет
Григор стартира със извоюван гейм на 15, само че със същото отвърна и Едмънд - 1:1. Последва гейм на 0 за Димитров, с цел да се стигне до 2:1 в негова изгода. Две непредизвикани неточности от хасковлията разрешиха на британеца да завоюва своя сервис гейм - 2:2.

Британецът откри с форхенд уинър, а международният номер 3 за следващ път сгреши от бекхенд за 30-30. След това и лесна топка от форхенд – брейкбол. Нова неточност и пробив - 2:3. Григор обаче съумя незабавно да върне пробива, след доста нападателна игра - 3:3. При 30-30 Димитров прати топката в навън и се стига до точка за пробив в интерес на Едмънд. Топка в мрежата измъкна българина от тежката обстановка. Ас и Григор повежда в сета - 4:3.

Едмънд съумя, въпреки и мъчно, да вземе подаването си и да изравни 4:4. Топка, която бе с милиметри в навън докара до две точки за пробив за Едмънд. Григор отвърна с ас, само че към момента изостава. Топка в мрежата, пробив и Едмънд е на гейм от успеха!

Григор поведе с 15-0, по-късно с 30-15, само че Едмънд отвърна с два мощни сервиса и получи мачбол. Българинът прати топката в навън и завърши присъединяване си в шампионата - 4:6.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР