Британският спринтьор Чиджинду Уджа ще бъде разгледан за селекцията на

...
Британският спринтьор Чиджинду Уджа ще бъде разгледан за селекцията на
Коментари Харесай

Наказаният за допинг Уджа може да се завърне на пистата още за Световното в Будапеща догодина

Британският спринтьор Чиджинду Уджа ще бъде прегледан за селекцията на тима, откакто изтърпи наказването си за приложимост на неразрешени стимуланти, споделя новият механически шеф на Британската атлетика Стивън Магуайър.

28-годишният Уджа получи 22-месечно наказване, откакто даде позитивна проба за две неразрешени субстанции - остарин и S-23, на Олимпийските игри в Токио. Англия завоюва сребро в мъжката щафета 4x100 м, само че медалът й беше лишен след нарушаване на разпоредбите за допинг.
 Уджа упрекна за позитивната си допинг проба добавка за £10 Уджа упрекна за позитивната си допинг проба добавка за £10
“Ако Уджа е разполагаем за съревнование, ние ще го изберем. Не съм приказвал с него от няколко години. Той направи неточност и това е ясно, би трябвало да видя каква е средата “, сподели Магуайър.

Наказанието на Уджа влезе в действие със задна дата - 6 август 2021 година и ще изтече на 5 юни 2023 година

Световното състезание по лека атлетика ще се организира в Унгария през август идната година - два месеца след края на възбраната на Уджа - и Магуайър сподели, че ще оцени годността на спринтьора, с цел да види дали е подготвен да се завърне.

“На първо място би трябвало да бяга бързо. Надяваме се нещата да вървят безпрепятствено за Уджа при завръщането му и би било ужасно да имаме този избор “, сподели още Магуайър, който се причисли още веднъж към Британската атлетика, с цел да размени Крисчън Малкълм през септември.

След на позитивния тест Уджа сподели, че " неумишлено е консумирал нечисто вещество " и обстановката е такава, за която " ще съжалява до края на живота си ".

Уджа се извини на своите съотборници в щафетата 4x100 м Зарнел Хюз, Ричард Килти и Нетанийл Мичъл-Блейк, откакто Англия беше лишена от орден от Олимпийските игри в Токио.

Килти сподели по-рано тази година, че в никакъв случай няма да елементарни на Уджа за неговото “небрежно и неразумно “ държание.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР