Британският рекламен надзор ще използва инструменти за изкуствен интелект, за

...
Британският рекламен надзор ще използва инструменти за изкуствен интелект, за
Коментари Харесай

Рекламният надзор на Обединеното кралство се обръща към AI, за да помогне на полицията за „измамни“ зелени твърдения

Британският рекламен контрол ще употребява принадлежности за изкуствен интелект, с цел да усили броя на рекламите, които ревизира, в репресии против „ лъжливи изказвания “ по отношение на екологични проблеми, които се чака да се разпространят заради възхода на генеративния AI.

Рекламните регулатори по света би трябвало да се оправят с „ мащаба, размера и скоростта на смяната “, провокирани от целеустремен и генериран от AI маркетинг, съгласно Гай Паркър, основен изпълнителен шеф на Advertising Standards Authority.

Автоматизираните принадлежности биха могли да разширят непроверените маркетингови фешън думи, повдигайки някои „ сложни въпроси за това къде се крие отчетността “, сподели Паркър в изявление за Financial Times. Рекламодателите „ не могат да абдикират от отговорност, като кажат, скърбя, AI е направил това “, предизвести той.

Въпреки че решението за промоция в последна сметка ще бъде взето от хората, ASA възнамерява да сканира 10 милиона реклами за непозволени дейности през 2024 година, използвай...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР